Με ένα διπλό ρόλο βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από τη μια πλευρά αυτός του Προέδρου με τον οποίο θα αναδείξει την πρόταση διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη αυτός του βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης.

Καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης κράτησε την έδρα της συμπρωτεύουσας, δείχνοντας την «έξοδο» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στον Χάρη Καστανίδη αποτελεί στοίχημα και για τον ίδιο να αποδείξει, ότι η ατζέντα των ζητημάτων της πόλης δεν θα μείνει πίσω.

Αυτό διαφαίνεται από το πρόγραμμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη καθώς ψηλά στην ατζέντα του βρίσκονται συναντήσεις που έχουν στο επίκεντρο τους το περιβάλλον, την εργασία, την υγεία, την οικονομία, το κόστος ζωής και τους νέους ενώ παράλληλα φέρνει στο επίκεντρο και τα τοπικά ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη αλλά και την λειτουργία της ΕΡΤ-3.

Την ίδια ώρα οι σχέσεις του με τον Χάρη Καστανίδη βρίσκονται στον πάγο, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην Υπουργό να ασκεί σκληρή κριτική τονίζοντας ότι στην αυτοδιοίκηση το κόμμα δίνει εικόνα συμπληρώματος της δεξιάς.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ισορροπίες και η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη αποτελούν προσωπικό στοίχημα και για τον ίδιο καθώς το παρασκήνιο δείχνει ότι μόνο εύκολη έδρα δεν είναι για το ΠΑΣΟΚ η συμπρωτεύουσα.