Στο θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε εκδήλωση της κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (15/09) στην Αθήνα.

«Υπέστημεν όλοι ένα τραγικό σοκ, σοκαριστήκαμε όταν ναυτικοί με μια αδιανόητη συμπεριφορά οδήγησαν στον θάνατο ενός ανθρώπου. Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι που θα γίνει μάθημα να ανησυχούμε ως κοινωνία για ορισμένες συμπεριφορές και ότι θα είναι κάτι απολύτως μεμονωμένο. Η ναυτοσύνη έχει άλλα χαρακτηριστικά» είπε η ΠτΔ.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες φυσικές καταστροφές του τελευταίου διμήνου. «Πρόσφατα η χώρα μας επλήγη από πλημμύρες και πυρκαγιές. Επισκέφθηκα και τον Έβρο και τη Θεσσαλία και είχα δυστυχώς την ευκαιρία να διαπιστώσω την έκταση την τεράστια των προβλημάτων, τα οποία ευτυχώς σε επίπεδο απώλειας ανθρώπινων ζωών ήταν λίγες -αλλά δεν παύουν να είναι ανθρώπινες ζωές αυτές που χάσαμε- αλλά για το μέλλον αυτών των ανθρώπων στις περιοχές αυτές, για την οικονομία της χώρας, για το περιβάλλον πάνω απ' όλα μας περιμένουν δύσκολες ημέρες» σημείωσε.

Στην εκδήλωση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών παρίστατο επίσης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.