Μεγάλο ζητούμενο είναι πώς θα εκπροσωπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή, σε περίπτωση που εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης αρχηγός του κόμματος, από την στιγμή που ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σίγουρα θα στραφεί στην Έφη Αχτσιόγλου -δίνοντάς της τη θέση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας-, καθώς την εκτιμά ιδιαίτερα, ενώ έχει πολύ καλή χημεία μαζί της και δεν κρύβει τον θαυμασμό του. Άλλοι «δείχνουν» και προς τον Σωκράτη Φάμελλο, τον οποίο θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένο στον ρόλο του. Υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν τον τρόπο ο Κασσελάκης να βρεθεί στη Βουλή μέσω της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος κατέχει την έδρα της Ομογένειας.

Σε αυτή την περίπτωση η έδρα πάει στον κ. Κασσελάκη ως δεύτερο εκπρόσωπο της Ομογένειας, αν και, όπως λένε συνεργάτες του, δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει κάτι τέτοιο από τον βουλευτή Επικρατείας.

Το σίγουρο ακόμα είναι ότι θα επιδιώξει συνεργασία με τον Νίκο Παππά, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετική σχέση και ο προγραμματικός λόγος τους συγκλίνει, όπως λένε συνεργάτες του, ενώ δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη συνεργασία με τον Στέφανο Τζουμάκα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζεται να είναι ο μεγάλος «άγνωστος» για τον Στέφανο Κασσελάκη. Εκτιμά και σέβεται ιδιαίτερα την κουλτούρα και τις απόψεις του, αλλά αντιλαμβάνεται τη δυσκολία της συνεργασίας εξαιτίας των πολιτικών διαφορών. Σε ό,τι αφορά τον μέντορά του, Παύλο Πολάκη, σκοπεύει να τον επαναφέρει ως επικεφαλής στον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, από όπου τον αντικατέστησε ο Αλέξης Τσίπρας, ως ποινή για το γεγονός ότι αμφισβήτησε και τον ίδιο τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.