Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο 35χρονος επιχειρηματίας, θα πρέπει να διατηρηθούν και ορισμένες εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά και μετά τις εκλογές να «ηρεμήσει» από την ένταση ο οργανωμένος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πολλά ερωτήματα για την επόμενη ημέρα του κόμματος, καθώς ο Στ. Κασσελάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι, εάν εκλεγεί ο Κασσελάκης, θα συνεργαστεί στη Βουλή με την Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία, όπως λένε, έχει πολύ καλή χημεία και την εμπιστεύεται. Ακόμη, θεωρούν βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει τον Νίκο Παππά, καθώς πιστεύουν ότι οι δύο άνδρες συμφωνούν σε πολλά θέματα. Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν γνωρίζεται καλά και πολύ δύσκολα θα συνεργαστεί. Άλλωστε, τα στελέχη της «Ομπρέλας» έχουν επικρίνει με σφοδρότητα την πέμπτη κατά σειρά υποβολής υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Καμία επαφή προφανώς δεν θα έχει με τον Στέφανο Τζουμάκα. Πάντως, αυτό που θέλουν να αποφύγουν τα κομματικά στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ… Σπαρτιάτες, δηλαδή τα στελέχη του κόμματος να μην έχουν κεντρική αναφορά στον πρόεδρο του κόμματος.

Άλλοι «δείχνουν» για τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Σωκράτη Φάμελλο, τον οποίο θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένο στον ρόλο του. Υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν τον τρόπο ο Κασσελάκης να βρεθεί στη Βουλή μέσω της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος κατέχει την έδρα της Ομογένειας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σε αυτή την περίπτωση η έδρα πάει στον κ. Κασσελάκη ως δεύτερο εκπρόσωπο της Ομογένειας, αν και, όπως λένε συνεργάτες του, δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει κάτι τέτοιο από τον βουλευτή Επικρατείας.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης, ωστόσο, στη στήλη του στο «Secret» των «Παραπολιτικών» καταγράφει και ένα άλλο ενδιαφέρον σενάριο. Το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, να αναδειχθεί πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος ο πρώην υπουργός και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος στηρίζει δυναμικά την υποψηφιότητα του 35χρονου επιχειρηματία. «Μια ψυχή μου είπε -και έχει δίκιο- πως, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα αναλάβει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογής του Κασσελάκη (λόγω της απουσίας του ίδιου από τη Βουλή), χρέη τοποτηρητή του προέδρου θα εκτελεί ο ναύαρχος Αποστολάκης. Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως όλοι αυτοί λογαριάζουν χωρίς τον Πολάκη και τον χώρο που δεδομένα θα διεκδικήσει σε περίπτωση εκλογής του συντοπίτη του;», έγραψε στο «Secret».