Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Βούτσης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

«Ήταν συγκλονιστική η μαζικότητα και η συμμετοχή στις διαδικασίες πολύ πέραν και των δικών μας προβλέψεων και αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του κόσμου που είτε ψήφισε είτε όχι το κόμμα μας ενδιαφέρεται πάρα πολύ να σταθεί στα πόδια της η Αριστερά, η παράταξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να είναι παρούσα στους αγώνες του κόσμου, είπε αρχικά.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι δεν χρειάζεται να πάνε στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, απάντησε: «Δεν συμφωνώ, σε καμία περίπτωση να μην πηγαίναμε σε μια επιλογή για την Κυριακή, γιατί είναι ανοιχτό, παρότι πλειοψηφικά είναι φανερό ότι είναι πολύ περισσότερες πιθανότητες επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια διαφορετική επιλογή και αυτή την ευκαιρία θα πρέπει να την έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άρα σωστά προχωράμε».

Για τα σενάρια περί διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να συμμετάσχω σε μια φιλολογία που αναπτύσσεται κατά τη γνώμη μου πολύ πρόχειρα, σε ένα βαθμό και ανεύθυνα περί διάσπασης διότι αυτή η φιλολογία οδηγεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία και αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί.

Σήμερα το μόνο το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι καθένας μας να μετράει για το ποια θέση θα πάρει ενόψει της Κυριακής και τα άλλα είναι ζητήματα που αναφέρονται στο πως εργάζεται κανείς. Δηλαδή πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές που προωθούν την ενότητα, τη σύνθεση και πολιτικές οι οποίες σε ένα βαθμό οδηγούν σε διχασμό χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια και διάσπαση άρα είναι θέμα πολιτικής τοποθέτησης του καθένας μας για το τι θα συμβεί την Κυριακή».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη βρίσκεται ο κ. Τσίπρας, ανέφερε: «Όχι δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Νομίζω πως ό,τι ήταν να πει ο σύντροφος Αλέξης το είπε με μεγάλη ευκρίνεια στο Ζάππειο, ότι έχει να πει το έχει πει δημόσια και ότι έχει να πει το έχει πει και με τη σιωπή του αυτές τις εβδομάδες. Ενδεχομένως θα έπρεπε να υπάρχει μια σύσταση σε όσους επίτηδες μιλάνε για το πρόσωπό του και λένε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν όπως για παράδειγμα αυτό το δηλητηριώδες ότι η νέα γενιά στελεχών και η κα Αχτσιόγλου εν προκειμένω, αλλά όχι μόνο υπονομεύανε την πορεία μας».

«Το λέω γιατί έτυχε μιας ευρύτατης συζήτησης μέσα στο διαδίκτυο, ξεκίνησε από μια εφημερίδα και ύστερα εξελίχθηκε. Εγώ δεν είδα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον Παύλο ούτε άλλον να λένε αυτό», εξήγησε.

Ερωτηθείς αν θα μείνει στο κόμμα ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Πιστεύω πως η πρόταση και η εκλογή της Ε. Αχτσιόγλου θα λειτουργούσε και θα λειτουργήσει ενωτικά, σταθεροποιητικά για τον χώρο μας σε σχέση και με την αντιπαράθεση που θα πρέπει να γίνει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη».