Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα του.

Με αφορμή την αναφορά του κ. Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα, είπε: «Όταν ένα γλωσσικό παράπτωμα, ένα λεκτικό λάθος γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με τέτοιον τρόπο, νομίζω ότι αυτό είναι ίδιον πονηρό και καιροσκόπων ανθρώπων να εκμεταλλεύονται το γλωσσικό λάθος ενός ανθρώπου και μάλιστα για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο. Θα πρέπει σε αυτά τα θέματα να δείχνουμε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία».

«Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, τις θέσεις των υποψηφίων και να μην εκμεταλλευόμαστε με τόσο χαμερπή τρόπο ένα γλωσσικό λάθος», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να ξεπεράσουμε το γλωσσικό ολίσθημα, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει παγιωμένη η θέση μας και παγιωμένες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ καλά ο κ. Κασσελάκης αντιλαμβάνεται ακριβώς το τι συμβαίνει και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη διεκδικητικότητα πρέπει να προχωρήσουμε στο Κυπριακό. Αυτό το οποίο πρέπει να μας απασχολεί και πρέπει να απασχολεί και τους συντρόφους μας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς προχωράει η διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Βλέπουμε ένα ψευδοθετικό κλίμα με την Τουρκία, είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός πριν από λίγο καιρό για υποχωρήσεις, οι οποίες θα γίνουν, εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε τον έλεγχό μας και την κριτική μας στην κυβέρνηση και όχι να αναλωνόμαστε μεταξύ μας με διαπληκτισμούς και αντεγκλήσεις και χαμηλού επιπέδου πολιτική συζήτηση για γλωσσικά ολισθήματα», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του κ. Σταθάκη, είπε: «Ο κ. Σταθάκης είναι υπεύθυνος για τις δηλώσεις τις οποίες κάνει, ο κ. Σταθάκης κρίθηκε από τον λαό στις προηγούμενες εκλογές, δεν συμφωνώ με την άποψη αυτή, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενά του. Κρίνονται όλοι από αυτά που λένε και από την ποιότητα αυτών που λένε».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι το χθεσινό γλωσσικό ολίσθημα του κ. Κασσελάκη θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, απάντησε: «Είναι τόσο μεγάλο το αίτημα της ανανέωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς και της προοδευτικής παράταξης, τόσο μεγάλο το αίτημα του κόσμου να υπάρχει μια κυβερνητική προοπτική για τον χώρο, να υπάρχει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν θα είναι κολλημένη σε μια ρητορική της δεκαετίας του ’70 και το ’80 της Αριστεράς, που νομίζω ότι δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Το επίδικο είναι να υπάρξει ένας ηγέτης στην Κεντροαριστερά που να μπορέσει να την οδηγήσει σύντομα στην εξουσία και στη διακυβέρνηση της χώρας, οπότε θεωρώ ότι δεν θα έχει ιδιαίτερη επίδραση».

«Κάνω έκκληση να πέσουνε οι τόνοι, δεν αφορούν την κοινωνία οι όποιες αντεγκλήσεις, οι όποιοι διαπληκτισμοί υπάρχουν εσωτερικοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το οποίο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ακούσει μια πειστική πρόταση διακυβέρνησης, να ακούσει ένα εναλλακτικό ρεαλιστικό σχέδιο για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή της», σημείωσε.

Για τη θέση του κ. Κασσελάκη για τον Στρατό, είπε: «Δεν λέει κάτι διαφορετικό ο κ. Κασσελάκης από αυτό που είναι και εθνική μας στρατηγική, του να είναι η λιγότερη δυνατή η θητεία των οπλιτών και ο επαγγελματικός στρατός της χώρας μας ο οποίος έχει την ισχυρότερη αποτρεπτική δύναμη, να ενισχυθεί περαιτέρω, να αυξηθούν και οι μισθολογικές απολαβές του κλπ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εντατική και ευρισκόμενος στην εντατική όλους αυτούς τους μήνες χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ για να αναταχθεί και νομίζω ότι αυτή η ανάταξη θα έρθει με το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη», υπογράμμισε.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πληγές μπορούν να επουλωθούν, ότι τα κόμματα δεν αυτοκτονούν, έχουν ένστικτο επιβίωσης και ότι τελικά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Με αυτή τη διάθεση πρέπει να πορευτούμε στις εκλογές χωρίς να ανεβάζουμε άλλο τους τόνους. Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε άλλες πληγές μεταξύ μας», υπογράμμισε για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.