Λίγα 24ωρα πριν τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να χαρακτηριστεί πολεμικό. Βασικοί πρωταγωνιστές οι δύο μονομάχοι – Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης, ενώ νερό στον μύλο ρίχνουν και πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμονδούρου, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Τσίπρας.

Την ώρα που στην Κουμουνδούρου υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως είναι ώρα για την ανασυγκρότηση του κόμματος, στα «μαχαίρια» βρίσκονται Έφη Αχτσιόγλου και Παύλος Πολάκης. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί ήταν το βίντεο της πρώην υπουργού Εργασίας το βράδυ της Τρίτης (19/09) στα social media, στο οποίο κάλεσε τον συνυποψήφιο της Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση στις επιθέσεις που δέχεται, φωτογραφίζοντας τον Παύλο Πολάκη.

Για όλα υπάρχει ένα όριο. Σήμερα απαντώ.

Δημοσιεύτηκε από Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023

Και το βράδυ της Τετάρτης (20/9) σε συνέντευξή της στο OPEN, με ακόμα πιο έντονη ρητορική, επανέλαβε το αίτημα της προς τον Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της. Στο ερώτημα μάλιστα ποιοι την πολεμούν, ανέφερε ότι «υπήρξαν συκοφαντικές επιθέσεις από συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα που συχνά αναπαράγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέω ότι εκκινούν από εκεί, αλλά σίγουρα αναπαράγονται». Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να κάνει προσωπική αντιπαράθεση και πως όσοι το κάνουν δημιουργούν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Απαιτώ όμως να μην υπάρχει ανθρωποφαγία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί έτσι ένα κόμμα να πορεύεται».

Η πρώην υπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε όμως και για τον κ. Πολάκης, αναφέροντας ότι είναι ένα πρόσωπο που «σε μόνιμη βάση στοχοποιεί στελέχη, όχι μόνο εμένα». «Γι’ αυτό ζήτησα και από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις». Σημείωσε δε ότι «θα ήταν το ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού να καταδικάσει αυτές τις συκοφαντικές επιθέσεις» και πως θα επιμείνει να γίνει πολιτική συζήτηση γιατί «δεν μπορεί να κρίνει ο πολίτης αν δεν έχει μπροστά του το πολιτικό σχέδιο».

Οι επιθέσεις του Πολάκη

Από την πλευρά του, ο «αψύς Σφακιανός» απάντησε στις αναφορές της Έφης Αχτσιόγλου, καλώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή (24/09) στις κάλπες, για να είναι «μεγάλη η νίκη».

Με ανάρτησή του πρώτα στο twitter, εμμέσως απάντησε στη πρώην υπουργό Εργασίας, γράφοντας: «Όλοι στις κάλπες την Κυριακή!! Κανείς εφησυχασμός. Η νικη για πολλους λόγους πρέπει να είναι μεγάλη!!».


Λίγο μετά, σε νέα του ανάρτηση, στο Facebook αυτή τη φορά, ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, έγραψε: «Δεν τσιμπαω!!! ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ! Όλοι την Κυριακη στις κάλπες για μια μεγάλη και καθαρή ΝΙΚΗ του Στεφανου Κασσελακη! Για τη νέα σύγχρονη Αριστερά, για την Πατριωτική Προοδευτικη δημοκρατική παράταξη, για εμάς, για τα παιδιά μας για την Ελλάδα.
Υγ: Οι φωτό από Σίκινο που αναβλυζει Αιγαίο, αμπέλι και Ελλάδα… Γιατί όποιος βουταει εκει, με τέτοια παρέα, δεν τον πιάνουν οι λάσπες…».

Δεν τσιμπαω!!! ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ! Όλοι την Κυριακη στις κάλπες για μια μεγάλη και καθαρή ΝΙΚΗ του Στεφανου Κασσελακη! Για τη...

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινή του ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία μίλησε απαξιωτικά για τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη, δημοσίευσε φωτογραφία του με τη βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω σε μηχανή, γράφοντας στη λεζάντα: «Οκ Έφη, συ είπας... Ερχόμαστε».

Οκ Εφη,συ είπας… Ερχόμαστε!

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Τσίπρας: Ξεκάθαρη υπονόμευση κατά του Αλέξη Τσίπρα

Το ηλεκτρισμένο κλίμα λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής, σίγουρα ενισχύεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα στην ΕΡΤ.

Σε ερώτηση για τον αν όντως υπήρξε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα από ορισμένα στελέχη, απάντησε καταφατικά. «Υπήρξε ξεκάθαρη υπονόμευση κατά του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να φύγει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν άτομα που ήθελαν να φύγει από την ηγεσία, αλλά δεν θα τα ονομάσω» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας.