Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
iliopoulos_othonas_siriza
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο «όχι» για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή - Δεν παραιτείται ο Όθωνας Ηλιόπουλος

Μέχρι τώρα, πάντως, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει εκφράσει την επιθυμία του να γίνει άμεσα βουλευτής

Λίγα 24ωρα πριν από την ανάδειξη του νέου προέδρου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται νέες εξελίξεις όσον αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την προεδρία του κόμματος, επικοινωνήθηκε έντονα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να γίνει άμεσα βουλευτής και μέσω της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου, δηλαδή του έτερου ομογενούς Έλληνα εκλεγμένου του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Μέχρι τώρα, πάντως, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει εκφράσει την επιθυμία του να γίνει άμεσα βουλευτής.

Σήμερα ο Όθωνας Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», ξεκαθαρίζει.

Παράλληλα δηλώνει ουδετερότητα ενόψει του δεύτερου γύρου για την εκλογή προέδρου.

«Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», σημειώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Όθωνα Ηλιόπουλου

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτησή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια ριζοσπαστική, επιστημονική, αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω, αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».