Από ό,τι φαίνεται η ιστορία της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή προχωράει µε ταχύτατους ρυθµούς.
Χθες έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε τηλεφωνικά µε τη Ζωρζέτα Λάλη, η οποία ήταν η όγδοη κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειµένου να τη ρωτήσει αν πρόκειται να παραιτηθεί. Να σηµειωθεί ότι η κυρία Λάλη δεν παραµένει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεδοµένου ότι αποχώρησε στην πρόσφατη διάσπαση.


Το τέλος στους σχεδιασμούς Κασσελάκη: "Όχι" του απάντησε η Ζωρζέτα Λάλη

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι αυτό που του διεµήνυσε η κυρία Λάλη είναι ότι θα τιµήσει την πρόταση που της έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και θα µπει στη Βουλή. Αυτή η αντίδραση ως απάντηση προφανώς δεν διευκολύνει τους σχεδιασµούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν να κάνουν µε την είσοδό του στη Βουλή.

Πάντως, από την Κουµουνδούρου σηµείωναν ότι η Ζωρζέτα Λάλη αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ µία µέρα προτού η Οµπρέλα εγκαταλείψει για να ενταχθεί αργότερα στη Νέα Αριστερά, εγκαταλείποντας οριστικά την Κουµουνδούρου. Με την επισήµανση αυτή προφανώς θέλουν να πουν ότι η κυρία Λάλη δεν είναι δυνατό να έχει συνταχθεί µε άλλο πολιτικό φορέα και να παραµένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά πριν από την κυρία Λάλη θα πρέπει να έχει παραιτηθεί κατ’ αρχήν ο Όθωνας Ηλιόπουλος και στη συνέχεια η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου και ο Θανάσης Τσαγκρής.


ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήματα για τον Μιχάκη Καλογήρου

Το µεγάλο ερώτηµα φυσικά είναι τι θα πράξει ο Μιχάλης Καλογήρου, που οι φήµες τον θέλουν να µην είχε και τις καλύτερες σχέσεις µε τον Στέφανο Κασσελάκη. Και βεβαίως, στην απόφαση του κ. Καλογήρου θα µετρήσει και πώς βλέπει το θέµα ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και σε τι φάση θα είναι οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού µε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυµίσουµε πάντως ότι η όλη ιστορία ξεκίνησε από τον Όθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο να παραιτηθεί λόγω φόρτου εργασίας. Ο βουλευτής Επικρατείας χθες σε νέες δηλώσεις του σηµείωσε πως «ό,τι είχα να πω το είπα. Η ιστορία έχει τραβήξει πολύ, οπότε λέω να προχωρήσουµε σε σοβαρά θέµατα». Στην επισήµανση (Open) ότι η απόφασή του δεν είναι συνυφασµένη µε το να µπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή αλλά µε τον φόρτο εργασίας του, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε καταφατικά και συµπλήρωσε ότι θα δείξει το µέλλον. Για την ιστορία να πούµε ότι η Ζωρζέτα Λάλη είναι νοµικός µε σπουδές στην Αθήνα και µεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό ∆ίκαιο από το Πανεπιστήµιο του Στρασβούργου.