Το θετικό κλίμα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, καθώς και τη δέσμευση για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, επισήμανε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών με κατάληξη το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ διπλωματικά και πολιτικά και προσέρχεται στον διάλογο με την Τουρκία καλόπιστα».

«Δεν τίθεται θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων και τα ζητήματα τα οποία συζητούνται είναι γνωστά», απάντησε ερωτώμενος σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. «Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο πρωθυπουργός έθεσε ξεκάθαρα πως η λύση περνάει μέσα από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

«Πιστεύουμε στον διάλογο, είμαστε καλόπιστοι, αλλά δεν είμαστε αφελείς και όλα αξιολογούνται διαρκώς», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης. «Η βασική ελληνοτουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με επενδυτές και στη συνέχεια θα μιλήσει στο Γέιλ. Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.