«Πυρά» κατά εκείνων που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση δημοσίως εξαπέλυσε ο Θανάσης Καρτερός, o άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινό του άρθρο στην «Αυγή».

Ειδικότερα, ο Θανάσης Καρτερός «φωτογραφίζει» τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη, οι οποίοι με δηλώσεις τους κάλεσαν ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το αν είναι πίσω ή στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου. Μιλά για επίδοξους σωτήρες του κόμματος που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν να πάρει ο Τσίπρας θέση.

«Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα», αναφέρει ο Θανάσης Καρτερός.

Στο άρθρο κάνει αναφορά στον Τύπο φωτογραφίζοντας την ΕΦΣΥΝ, μιλώντας για «σοβαρές εφημερίδες που μετρούν τα like και share για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και ο Πάνος Σκουρλέτης με δημόσιες εμφανίσεις τους κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση δημόσια για τις εκλογές της Κυριακής.

Όλο το άρθρο

Το έχουμε υποστεί κι άλλες φορές. Με στόχο τον Τσίπρα συνήθως. Αλλά με την κάψα των εκλογών έχει φουντώσει. Του Κουτρούλη ο γάμος στο fb.

Ποια είναι η σκοτεινή εικόνα; Ευάριθμοι γνωστοί άγνωστοι του Διαδικτύου κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Άλλοι γιατί πληρώνονται γι’ αυτή και άλλοι γιατί είναι πρόθυμοι ηλίθιοι, που βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και φαντασιώνονται ότι είναι opinion makers. Διαβολή, συκοφαντία, σενάρια άρρωστης φαντασίας. Που στις συνθήκες, όμως, της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα μικρό τμήμα μελών του κόμματος, έτοιμο να πιστέψει ό,τι του σερβίρουν, ακόμα και στα νεφελίμ της Έφης ή στα σεραφείμ του Κασσελάκη. Και έτσι αναπαράγονται χωρίς περίσκεψη με ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο.

Το έχουμε υποστεί κι άλλες φορές. Με στόχο τον Τσίπρα συνήθως. Αλλά με την κάψα των εκλογών έχει φουντώσει. Του Κουτρούλη ο γάμος στο fb. Πάει το βρισίδι σύννεφο όχι μόνο για τους υποψήφιους, αλλά και του ενός για τον άλλο. Τι, όμως, φέρνει αυτό το σκοτάδι στο φως και το προβιβάζει σε κυρίαρχο πολιτικό γεγονός; Η στάση των επίδοξων σωτήρων του κόμματος, που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και πιστεύουν ότι με αυτά τα σκατά θα κάνουν εύφορο το χωράφι στο οποίο επενδύουν. Να τι κάνουν οι απέναντι. Άρα να τι είναι. Κι έφτασαν σοβαρές εφημερίδες να μετρούν τα like και share για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.

Είναι κάποιος από τους υποψήφιους τοξικός; Δίνει τη μάχη του με όρους σκότους; Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που προκύπτει είναι αυτόκλητοι σωτήρες, τιμωροί, εκκαθαριστές του Διαδικτύου, που είδαν φως κι ανέβηκαν. Ούτε ο μεγάλος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτή τη χάβρα ασχήμιας. Από πού κι ως πού λοιπόν ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν ορισμένοι, να πάρει ο Τσίπρας θέση; Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα.

Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε. Όπως πολύ καθαρά μιλάει και η σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του κόμματος. Που ελπίζουμε ότι θα μιλήσουν μαζικά την Κυριακή. Ψύχραιμα και πολιτικά…