Ο Στέφανος Κασσελάκης «σχεδιάζει να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας με τον σύντροφό του», τον Tyler McBeth, αναφέρει δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας ΤΑΖ. Το αφιέρωμα του γερμανικού εντύπου στον 35χρονο υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει τίτλο «το ηλιοκαμένο αγόρι από τις ΗΠΑ».

Το άρθρο της γερμανικής ΤΑΖ, σχολιάζοντας τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον α’ γύρο εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και τις πιθανότητες που έχει στις δεύτερες κάλπες της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου για ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι ο ίδιος συζεί με τον σύντροφο του Tyler McBeth και προσθέτει ότι το ζευγάρι σχεδιάζει να αποκτήσει παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.



Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βερολίνου, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι σχεδιάζει να αποκτήσει παιδί με τον σύντροφό του, μέσω παρένθετης μητέρας. «Με στενοχωρεί που μπορούμε να κάνουμε παιδιά στην Αμερική που δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα», λέει με παράπονο.

Ο 35χρονος υποψήφιος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δίνει ιδιαίτερη σημασία στην άμεση ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές ευρωπαϊκές χώρες σε όλα τα θέματα ισότητας και προστασίας των γυναικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των αναπήρων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων».

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πρότυπο ένταξης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη», είπε στη διάρκεια της συνέντευξης – αφιέρωμα της γερμανικής TAZ με τίτλο «το ηλιοκαμένο αγόρι από τις ΗΠΑ».

Στέφανος Κασσελάκης – TAZ: Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με την Έφη Αχτσιόγλου

Την περασμένη Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, γράφει η TAZ του Βερολίνου, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την καταμέτρηση του 98% των ψήφων, το 45,04% των μελών του κόμματος ψήφισαν τον Κασσελάκη με την πρώην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου να λαμβάνει ποσοστό 36,2%. Ακολούθησαν με μεγάλη απόσταση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με ποσοστό 8,78%, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με 8,7% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,29%.

Οι εκλογές ήταν απαραίτητες, αφού ο προηγούμενος αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την κακή απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα τέλος Ιουνίου.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τη νίκη Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών δείχνουν μία σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. Η πολιτική αντίπαλος του Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο, Έφη Αχτσιόγλου, του επιτέθηκε, απέφυγε όμως να τον κατονομάσει.