Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη ζητάει συνεργάτης του Νίκου Φίλη. Ειδικότερα ο κ. Τάκης Κατσαρός, με άρθρο του στην «ΕφΣυν» καλεί την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, μετά το ατόπημα περί «κρατιδίου» στη Βόρεια Κύπρο.

Ας σημειωθεί ότι σε απάντηση του καλέσματος Αχτσιόγλου προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να τοποθετηθεί για το θέμα της στρατιωτικής θητείας, καθώς είχε παρουσιάσει ως θέση του την κατάργησή της, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, στο Αιγάλεω, επιχείρησε μπροστά στις κάμερες να εξηγήσει μια σειρά θεμάτων.


Το αποτέλεσμα ήταν σε κάποιο σημείο να χαρακτηρίσει τα Κατεχόμενα στην Κύπρο κρατίδιο, αν και μετά την επισήμανση κάποιου δημοσιογράφου για ψευδοκράτος, επανέλαβε και εκείνος διορθώνοντας ψευδοκράτος.

Η αρχική αναφορά ήταν αρκετή ωστόσο για να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και τα ξημερώματα σε νέα του ανάρτηση επιχείρησε να δικαιολογηθεί.

 «Να αποσύρει την υποψηφιότητά του» ζητά για τον Κασσελάκη συνεργάτης του Φίλη

Στο άρθρο του, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, ζητάει την απόσυρση της υποψηφιότητας Κασσελάκη, μετά τον καθημερινό διασυρμό και τη γελοιοποίηση του κόμματος, όπως γράφει.

Γράφει χαρακτηριστικά:

 «Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη και αδρανής, στο όνομα μιας προεκλογικής "ουδετερότητας" τον καθημερινό διασυρμό και τη γελοιοποίηση του κόμματος από τον υποψήφιο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Όσα χθες το βράδυ δήλωσε στο Αιγάλεω για το Κυπριακό (που έχουν προκαλέσει την αντίδραση σύσσωμου του Κυπριακου Τύπου), την τουρκική μειονότητα και τη δήθεν συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, μπορεί να αποκαλύπτουν το απόλυτο πολιτικό κενό που τον χαρακτηρίζει και την καταφανή έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής παιδείας, πλήττουν όμως, ταυτόχρονα,  την εικόνα και τη σοβαρότητα του κόμματος. 

Ο κ. Κασσελάκης πέρα από αμετροεπής "ουρανοκατέβατος" υποψήφιος  Πρόεδρος,  μπορεί αύριο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέταρτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας του τόπου, να αποδειχθεί επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα. Όχι λογω της μιας ή της άλλης άποψης. Όχι γιατί είναι "ενδοτικός" ή "υπερεθνικιστής". Αλλά, γιατί, λόγω άγνοιας,  είναι αδύνατο να χειριστεί πολιτικά οποιοδήποτε θέμα, πολύ περισσότερο μια εθνική κρίση. Αυτόν τον άνθρωπο "συστήνει" για υποψήφιο πρόεδρο και μελλοντικό πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; 

Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο η ΠΓ οφείλει να πάρει θέση με τον παρακάτω τρόπο:  Πρώτον: Να επαναλάβει δημόσια τις διατυπωμένες θέσεις του κόμματος για τα εθνικά ζητήματα. Δεύτερον: Να ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη, να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος την πολιτική του ανεπάρκεια και να διευκολύνει το κόμμα στο οποίο ανήκει, αποσύροντας την υποψηφιότητά του. 

Αρκετά πια με αυτή την κωμωδία, που τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλη τραγωδία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό σύστημα της χώρας. Προφανώς, αν γίνουν τα παραπάνω και δεν παραιτηθεί ο κ. Κασσελάκης, η ευθύνη για να αποφευχθούν τα χειρότερα περνάει στην ευθύνη όσων θα ψηφίσουν την Κυριακή.

Είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά   ο κόσμος της Αριστεράς, αλλά κι αυτοί που προσήλθαν για πρώτη φορά στην κάλπη,  πιο ενημερωμένοι και πιο "υποψιασμένοι" θα διακρίνουν το περιτύλιγμα (που έπαψε να είναι τόσο λαμπερό) από την ουσία και δεν θα συμβάλουν με τη ψήφο τους να "αλωθεί" ο ΣΥΡΙΖΑ από αλλότρια συμφέροντα, που μόνο τον πολιτικό εκμηδενισμό της Αριστεράς επιδιώκουν. Για αυτή την  "αποστολή" είναι ικανότατος  ο κ. Κασσελάκης. Για τίποτα άλλο».

Κασσελάκης για Φίλη και «Ομπρέλα»: Δεν με ενοχλούν οι επιθέσεις, θα τις ξεσκονίσω από την Κυριακή το βράδυ

Από την περιοδεία του στη Δράμα, το πρωί της Παρασκευής, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε απάντηση στα εχθρικά πυρά Φίλη και «Ομπρέλας» στο πρόσωπό του.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Νίκου Φίλη ότι ήταν παλιά συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Ο κ. Φίλης μπορεί να λέει ό,τι θέλει και είναι ξεκάθαρο ότι λέει ψέματα».

 «Τον είχα γνωρίσει (σ.σ. τον κ. Μητσοτάκη) προσωπικά στην Ομογένεια (σ.σ. στις ΗΠΑ) για μερικά χρόνια, σε προσωπικό επίπεδο, αυτό. Έχω να του μιλήσω εδώ και χρόνια. Ουδέποτε ήμουν συνεργάτης του. Οι πρωθυπουργός καθώς και το επιτελείο του έχουν διαψεύσει πως ήμουν συνεργάτης του» συμπλήρωσε.

 «Η “Ομπρέλα” (τάση με Τσακαλώτο, Φίλη, Σκουρλέτη) είναι ενάντιά μου για κάποιον λόγο, αντί να αφουγκράζεται τον ενωτικό μου λόγο. Δεν με πειράζουν οι επιθέσεις, τις “ξεσκονίζω” από την Κυριακή το βράδυ…», επεσήμανε, κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση… ξεσκονίσματος του ώμου του.