Για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξαν νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη, την επόμενη μέρα στο κόμμα αλλά και για τις μετέπειτα κινήσεις του νέου προέδρου μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ερωτηθεις ποιο ήταν το προφίλ των ανθρώπων που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε: «Φαίνεται ότι υπήρξε αυτή την εβδομάδα μια κινητοποίηση γύρω στα 8.500 με 9.000 παλιά μέλη τα οποία δεν είχαν έρθει στην προηγούμενη διαδικασία να ψηφίσουνε, ήρθαν και κάποια μέλη δεν ακολουθήσανε στο δεύτερο γύρο σε ένα φυσιολογικό ποσοστό μείωση συμμετοχής στον δεύτερο γύρο. Περιμένουμε τις αναλύσεις των ειδικών αλλά είδαμε μια αρκετά μεγάλη συμμετοχή νεότερων γενεών που δεν μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι τέτοιο και ενεργότατη συμμετοχή των μεσαίων ηλικιών και αυτό είναι και ευχάριστο και ελπιδοφόρο για εμάς».

«Το πολιτικό σχέδιο δεν νομίζω ότι εξέλειπε στον Στέφανο Κασσελάκη»

Για το πολιτικό σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη, σημείωσε: «Το πολιτικό σχέδιο δεν νομίζω ότι εξέλειπε στον κ. Κασσελάκη, είπε τις απόψεις του ξεκάθαρα σε ορισμένα ζητήματα, ζήτησε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών στη λήψη των αποφάσεων, διάχυση των διαδικασιών στη βάση. Νομίζω ότι αν καταφέρει ο κ. Κασσελάκης να υλοποιήσει τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος και να εδραιώσει το κόμμα ως το βασικό πυρήνα της δημοκρατικής παράταξης, και καταφέρει να εκφράσει από την ριζοσπαστική αριστερά ως το δημοκρατικό κέντρο νομίζω ότι θα έχουμε πετύχει. Πρέπει να καταφέρουμε να εκλαϊκεύουμε τις επεξεργασίες μας και να δείξουμε ότι έχουμε ένα σοβαρό και στιβαρό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και να γίνει αυτό κτήμα στον κόσμο γιατι πρόγραμμα είχαμε και καλό και με λύσεις αλλά δεν κατάφερε να γίνει κτήμα της κοινωνίας».

«Αν δεν στηρίξουμε τη νέα ηγεσία τότε θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι πρόβλημα ο εξωβουλευτικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε: «Σε ένα κοινοβούλιο με αυτή τη δομή του και μετά από αυτό το αποτέλεσμα εμείς ξέρουμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε και συλλογικά και δεν νομίζω ότι θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Έχουμε εξαιρετικούς κοινοβουλευτικούς και ο νυν επικεφαλής της ΚΟ ο Σ. Φάμμελός αλλά και άλλα στελέχη μας μπορούν άξια να εκπροσωπήσουν το κόμμα ενδεχόμενα αυτό θα βοηθήσει και τον ίδιο τον πρόεδρο στην προσπάθεια να αφοσιωθεί ακόμα περισσότερο σε αυτό που εχει σαν όραμα και για το κόμμα και για το χώρο και για την πορεία για το επόμενο διάστημα άρα εγώ δεν θα το έβλεπα σε αυτή τη φάση ιδιαίτερο πρόβλημα. Ως προς τις διασπάσεις και τις αποχωρήσεις αν όλοι μαζί συνομολογούμε ότι το μοναδικό μας ενδιαφέρον είναι να προασπίσουμε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας σε μια χρονική και ιστορική συγκυρία που ο προοδευτικός κόσμος δείχνει ότι μας κοιτάζει και μας δίνει ακόμα μια ευκαιρία, αν εμείς προασπιζόμενοι μια ''καθαρότητα'' ή και επιμέρους διαφωνία αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάμε χαμένη και μείνουμε σε ένα περιβάλλον εσωστρέφειας χωρίς να φύγουμε μπροστά, να στηρίξουμε τη νέα ηγεσία τότε θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας. Δεν πιστεύω ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα κομματικά μας στελέχη είναι αυτής της λογικής».

«Όσες ακρότητες ακουστήκανε το προηγούμενο διάστημα πρέπει να διορθωθούν»

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη θέση του Νίκου Παππά ότι θα πρέπει να ανακαλέσουν όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για τον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε: «Έχει έρθει η ώρα ότι όσες ακρότητες ακουστήκανε το προηγούμενο διάστημα ένθεν κακείθεν θα πρέπει με κάποιο τρόπο να διορθωθούν. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα».

Για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη συνεισφέρουν στην ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα, δήλωσε: «Προφανώς και δεν συνεισφέρουν σε ένα κλίμα ενότητας, ο Π. Πολλάκης όμως νομίζω ότι ήθελε να κάνει ένα σχόλιο για το χθεσινό αποτέλεσμα, το σημαντικό είναι ότι από εδώ και μετά εφόσον θέλουμε η κοινωνία να εξακολουθήσει να μας ακούει και να δώσουμε στον πρόεδρό μας τη δυνατότητα να υλοποιήσει το δικό του σχέδιο και το δικό το όραμα και να μας φέρει τις προτάσεις του και να προχωρήσουμε με αυτές θα πρέπει να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο και να προσέχοντας και τον τρόπο που απευθυνόμαστε».