Αλλαγή φρουράς φαίνεται πώς θα έχουμε στο δήμο Πεντέλης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα της GPO για τα «Παραπολιτικά». Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 12-14 Σεπτεμβρίου, σε 500 άτομα, πολύ μεγάλο δείγμα για τα πληθυσμιακά δεδομένα της Πεντέλης, δείχνει ότι το 64% των δημοτών δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της απερχόμενης δημάρχου κ. Δήμητρας Κεχαγιάς, ενώ μόλις το 31% δηλώνει ευχαριστημένο από τη θητεία της.




Διόλου τυχαία, οι αρνητικές γνώμες για τη δήμαρχο υπερτερούν κατά πολύ των αρνητικών -46,6% έναντι 38,6%. Τα πράγματα, μάλιστα, γίνονται ακόμα χειρότερα για την κ. Κεχαγιά στην πρόθεση ψήφου, αφού μόλις το 19,8% των δημοτών δηλώνουν ότι θα την ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.



Πηγές της δυσαρέσκειας είναι η αποτυχία της δημάρχου να αντιμετωπίσει βασικά θέματα της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα η οποία εντοπίζεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης από το 56% των κατοίκων, η κακή κατάσταση των δρόμων (38%), το κυκλοφοριακό (22,5%), η έλλειψη έργων υποδομής (21%) και η απουσία επαρκών συγκοινωνιών (17,6%).



Από τους αντιπάλους της απερχόμενης δημάρχου ξεχωρίζει η κ. Νατάσα Κοσμοπούλου η οποία, παρ' ότι νέα στον αυτοδιοικητικό στίβο, κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων Πεντελιωτών με τον συγκροτημένο λόγο και τις καλά επεξεργασμένες θέσεις της για όλα τα προβλήματα του δήμου. Ήδη φαίνεται να έχει κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την έρευνα.



Και μπορεί η κ. Κοσμοπούλου να υπολείπεται της κ. Κεχαγιά στην πρόθεση ψήφου, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δημοτών δεν την γνωρίζει ακόμη, η παρουσία της ωστόσο στον δεύτερο γύρο είναι βέβαιο ότι θα της εξασφαλίσει και τη δημαρχία αφού, περισσότερο από το 55% των δημοτών δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να επανεκλεγεί η απερχόμενη δήμαρχος.



Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» της 23ης Σεπτεμβρίου.