Την ανάγκη το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών να ενισχύσει τη νίκη των βουλευτικών υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης παραβρέθηκε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του εκλογικού συνδυασμού «ΙΟΝΙΟΔΥΝΑΤΑ», της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και τη στήριξη της κυβέρνησης στην υποψηφιότητά της.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας πως στις 8 Οκτωβρίου «θα γίνει η σωστή επιλογή, που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, η κεντρική κυβέρνηση και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για τα Ιόνια Νησιά, με την κυρία Κράτσα» και τόνισε ότι το πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών είναι το αποτέλεσμά τους να ενισχύει, να αποδεικνύει, να συνεχίζει το νικηφόρο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

 «Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ψηφίσουν τη Ρόδη Κράτσα. Όλοι μαζί θα στηρίξουμε την υποψηφιότητά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει πρόσβαση σε πολύ μεγάλα και σημαντικά ποσά, ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα περάσουν μέσα από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και ανέφερε πως το ζητούμενο είναι ο ακέραιος και διαφανής τρόπος στη διαχείρισή τους, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ωφέλεια για τους πολίτες.

Ο κ. Βορίδης συνέχισε επισημαίνοντας πως έχει σημασία η επιλογή του προσώπου σε πολιτικό επίπεδο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός μεταξύ Κεντρικής Διοικήσεως και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, για την επίτευξη πολύ σημαντικών στόχων, με σωστή χρήση των διαδικασιών, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς απώλειες πόρων.