Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να νίκησε στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κριτικές έχουν ήδη αρχίσει. Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου έκαναν ανάρτηση με την οποία στηλίτευσαν την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από το νέο αρχηγό του κόμματους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το παιδί τους. 

Μάλιστα, την Πέμπτη, που ήταν η πέμπτη επέτειος του θανάτου του, η Έφη Αχτσιόγλου έκανε ανάρτηση, σε αντίθεση με τον Κασσελάκη, ο οποίος, παρ' ότι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, δεν έκανε αναφορά. 

Όπως επισημαίνουν οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου «ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελακης δεν έκανε ούτε μια αναφορά στο όνομα του Ζακ, παρόλο που την περασμένη Πέμπτη ήταν η πέμπτη επέτειος του θανάτου του. Είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση να μπορείς να βγεις έξω με το σύντροφό σου και κανένας να μη σε χλευάζει ή να μη σου επιτεθεί. Όμως για χιλιάδες ανθρώπους στη Ελλάδα αυτό είναι ανέφικτο και επικίνδυνο. Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στερούνται πολλά δικαιώματα και οι ζωές τους είναι αβίωτες».

«Περιμένουμε από έναν αρχηγό που ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να δώσει τις μεγαλύτερες μάχες υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, όπου όλες οι ζωές θα έχουν αξία και θα μπορούν να βιωθούν με αξιοπρέπεια και ευημερία», υποστηρίζουν ακόμη.


Η ανάρτηση των γονιών του Ζακ Κωστόπουλου


«Ο Ζακ έδωσε μεγάλες μάχες και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και όχι μόνο. Δολοφονήθηκε για τις ταυτότητες του και σύρθηκε μέσα από τη λάσπη. Οι δολοφόνοι του είναι ακόμη ελεύθεροι. Ο νέος αρχηγός του ΣΎΡΙΖΑ Σ. Κασσελακης δεν έκανε ούτε μια αναφορά στο όνομα του Ζακ, παρόλο που την περασμένη Πέμπτη ήταν η 5η επέτειος του θανάτου του.

Είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση να μπορείς να βγεις έξω με το σύντροφό σου και κανένας να μη σε χλευάζει ή να μη σου επιτεθεί . Όμως για χιλιάδες ανθρώπους στη Ελλάδα αυτό είναι ανέφικτο και επικίνδυνο . Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στερούνται πολλά δικαιώματα και οι ζωές τους είναι αβιωτες.



Περιμένουμε από εναν αρχηγό κόμματος που ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να δώσει τις μεγαλύτερες μάχες υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου όλες οι ζωές θα έχουν αξία και θα μπορούν να βιωθουν με αξιοπρέπεια και ευημερία. Στη συνάντηση μας με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2022 μας είπε ότι ο Ζακ ήταν ένας σπόρος. Ελπίζουμε αυτός ο σπόρος να καρπισει με τη βοήθεια των ανθρώπων που έχουν την εξουσία να κάνουν αλλαγές.

Οι γονείς του Ζακ Κωστοπουλου