Για την εκλογή Κασσελάκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 FΜ και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πάνος Ρήγας δήλωσε: «Τη νέα εποχή τη διαμορφώνει ο κόσμος που ήρθε και ψήφισε. Νομίζω ότι έχει δώσει πολλαπλά μηνύματα. Πρώτο μήνυμα ήταν προς τη ΝΔ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών και όσοι επιχείρησαν ή νόμιζαν ότι δεν θα υπάρχει την επόμενη μέρα είναι σαφές ότι θα είμαστε και στη Βουλή και στην κοινωνία παρόντες. Δεύτερο μήνυμα, στην αντιπολίτευση όλη, ότι ο κορμός της δημοκρατικής προοδευτικής αριστερής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο μήνυμα είναι ότι αυτήν τη στιγμή χρειάζεται εμβάθυνση του προγράμματός μας και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, το οποίο θα γίνει και στο συνέδριο. Και τέταρτο μήνυμα είναι ότι ο κόσμος θέλει την ανανέωση και του δυναμικού και έχει την ελπίδα για την επόμενη μέρα να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Όλα αυτά τα μηνύματα τα λάβαμε υπόψη μας».

 Πάνος Ρήγας: Η ενότητα διασφαλίζεται απολύτως

Αναφορικά με την εσωκομματική αντιπολίτευση, ο κ. Ρήγας τόνισε: «Να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όλοι, η ενότητα διασφαλίζεται απολύτως για το κόμμα μας -το είπε και ο Αλέξης Τσίπρας- αυτήν τη στιγμή και νομίζω ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να τα λάβουν όλοι τους υπόψη».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει προς τον χώρο του Κέντρου, σημείωσε: «Μας δεσμεύουν απολύτως οι αποφάσεις του συνεδρίου μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις οι οποίες θα υπάρξουν από το συνέδριο. Ο χώρος μας εκτείνεται από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το Κέντρο, γιατι είμαστε ένας χώρος οποίος θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει και προοδευτικό δημοκρατικό και αριστερό. Άρα το μέτωπό μας είναι απέναντι στη ΝΔ και στις πολιτικές αυτές που ασκούνται αυτήν τη στιγμή, όπως με το εργατικό νομοσχέδιο, το οποίο διαλύει κάθε κοινωνικό ιστό».

Αναφορικά με την εσωκομματική κριτική, ανέφερε: «Θα παρακαλούσα όλους να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί δεν είναι μόνο το ένα πρόσωπο που καθορίζει την πολιτική, είναι συλλογική σκέψη. Να περιμένουν όλοι το συνέδριό μας και τις πολιτικές οι οποίες θα ασκηθούν την επόμενη μέρα. Δεν βγαίνει από πουθενά να κάνουν τέτοιες δηλώσεις και είναι ακραίες δηλώσεις που δεν τιμούν πολλούς από εμάς».

Πάνος Ρήγας για τον ρόλο του κ. Τσίπρα

Σχετικά με τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ρήγας δήλωσε: «Ο Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος μας έφερε μέχρι σήμερα εδώ. Είναι πολιτικό κεφάλαιο και στον διεθνή χώρο και στον ελληνικό. Είναι πολύ σοφό, αλλά κυρίως δείχνει και την αγάπη του Τσίπρα για τον πολιτικό χώρο, οι δηλώσεις που έκανε εχθές με την παράδοση στον κ. Κασσελάκη ότι διασφαλίζεται η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και προχωράμε μπροστά».   

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κόσμος τιμώρησε μια μερίδα στελεχών που ενδεχομένως να υπονόμευαν τον κ. Τσίπρα, σημείωσε: «Νομίζω ότι ο κόσμος, ερχόμενος με τέτοιον αριθμό, έδωσε τα μηνύματά του και προφανώς πρέπει να τα πάρουν. Δεν είναι θέμα τιμωρίας ή μη τιμωρίας. Είναι θέμα ότι δώσαν το μήνυμα, άρα να τους ακούσουμε».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να κάνει διαγραφές, αν χρειαστεί, υπογράμμισε: «Τον νέο πρόεδρο τον δεσμεύουν όλες οι αποφάσεις οι συλλογικές, αλλά ταυτόχρονα και το καταστατικό του κόμματος. Είναι προφανές ότι θα δώσει, και πρέπει να δώσει το στίγμα του, και προφανές είναι ότι πρέπει να προχωρήσει μπροστά με τα μηνύματα που πήρε από την κοινωνία».

Τέλος, αναφορικά με τον κ. Πολάκη, σημείωσε: «Ο Π. Πολάκης είναι εδώ σήμερα και ταυτόχρονα στηρίζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται».