Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στη Δώρα Αυγέρη και τον Νίκο Φίλη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, κατηγόρησε τον πρώην βουλευτή Νίκο Φίλη για κομματική ανωριμότητα.

«Το ζήτημα ήταν από σήμερα να καταστρώνουμε το σχέδιο της αντιπολίτευσής μας απέναντι στην κυβέρνηση, αυτό που ζούμε ως απόνερα του επιτελικού κράτους. Αντ' αυτών, καθόμαστε σύντροφοι να απαντάμε σε αυτά που έχουν πει σύντροφοι παλαιότεροι από εμάς, που τους βρήκαμε στις κομματικές διαδικασίες που θα έπρεπε να δίνουν τον τόνο της κομματικής ωριμότητας. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει, και όχι με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά η Δώρα Αυγέρη μιλώντας στον ANT1.

Η ίδια απέδωσε τις δηλώσεις αυτές στα «απόνερα της εκλογικής διαδικασίας», κάνοντας λόγο για «πληγές που θα επουλωθούν όσο περνάει η εβδομάδα αυτή και θα κατανοούμε την ανάγκη του "ΣΥΡΙΖΑ μετά", θα αντιλαμβανόμαστε τι είναι το ορθό και το χρήσιμο για την κοινωνία».

Η Δώρα Αυγέρη απάντησε και στη μομφή περί ακροδεξιού λόγου από τον Στέφανο Κασσελάκη και απάντησε ότι «ακροδεξιός λόγος είναι ο οξύς και επιθετικός λόγος. Εσείς διακρίνατε τέτοια στοιχεία στον λόγο του κ. Κασσελάκη; Νομίζω ότι το παράδειγμα θα ήθελα να το αντιστρέψω. Ποιοι ποτίζουν με τοξικότητα και ένταση τον δημόσιο και πολιτικό λόγο; Ρωτήστε τον κόσμο και σίγουρα θα σας πουν όχι ο Στέφανος Κασσελάκης».

Παράλληλα, επέμεινε ότι «κάποιοι που αντιπολιτεύονταν τον Αλέξη Τσίπρα πριν, απ' ό,τι φαίνεται, επιμένουν στον ίδιο χαβά».

Για τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τη δήλωση περί αύξησης εισφορών που έκανε δύο ημέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου, η Δώρα Αυγέρη είπε ότι «ήταν ένα μεγάλο λάθος, που κόστισε, και περιμένω την απάντηση του αγαπητού Γιώργου Κατρούγκαλου. Δεν μας είχε συνηθίσει σε λάθη. Αν ήταν λάθος ως προς το περιεχόμενο και τον χρόνο, ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να το πει και ο ίδιος».