Για «υπέρμετρη ανοχή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, σχολιάζοντας την απόφαση να τεθούν προς διαγραφή οι Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας και Πάνος Σκουρλέτης.

«Έναν μήνα μετά τις (εσωκομματικές) εκλογές αντί να είμαστε προσηλωμένοι στην αντιπολίτευση, υπάρχει μία πολυφωνία και πολυδιάσπαση», επισήμανε η Δώρα Αυγέρη.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να ανακοινώσει τη διαγραφή Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη, η Δώρα είπε πως η διαδικασία είναι εξέλιξη και πως τα όργανα θα κινηθούν με βάση τις καταστατικές προβλέψεις.

*Διαβάστε εδώ: Όλγα Γεροβασίλη: Ξεπεράστηκαν τα όρια κριτικής στον Στέφανο Κασσελάκη


Δώρα Αυγέρη: Εξαντλήθηκε η υπομονή του Στέφανου Κασσελάκη

Η Δώρα Αυγέρη ανέφερε πως η υπομονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συναντήσεις με τα στελέχη και «προσπάθησε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος».

«Δυστυχώς δεν έχουμε μόνο μια έλλειψη σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα και τις διαδικασίες, αλλά και μία έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του προέδρου και των υπόλοιπων μελών του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

Ακόμα, υπογράμμισε πως «πρέπει να αφήσουμε τον νέο πρόεδρο να δείξει τις θέσεις και τις πολιτικές του. Υπάρχουν και στελέχη που δεν ψήφισαν Κασσελάκη, αλλά σέβονται τη διαδικασία των εκλογών και το αποτέλεσμα και θέλουν να υπηρετήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την εντολή της αλλαγής. Όλοι και όλα αξιολογούνται καθημερινά. Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να καλούμαι να απαντώ σε δηλώσεις συντρόφων, αντί να παρουσιάζω το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν μπορείς να λες ότι το κόμμα σου είναι διεφθαρμένο, ότι είναι εγκάθετο, να το αποκαλείς "τσόντα" και την ίδια στιγμή να προγράφεις τη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα και μάλιστα να το ονοματοδοτείς από την τηλεόραση», πρόσθεσε.