Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, μίλησε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ειδικότερα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κος Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, σημείωσε πως «Δεν χρειάζεται να πει κάτι εξειδικευμένο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει θέσεις για όλα τα ζητήματα. Αλίμονο αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δική του προσωπική ατζέντα».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε μια διαδικασία εσωτερική και τώρα πλέον είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε με αυτά που πρέπει, με ζητήματα της κοινωνίας και με τα θέματα των πολιτών όχι με ζητήματα εσωστρέφειας».

Ερωτηθείς ποια είναι η προγραμματική διακήρυξη του κ.Κασσελάκη ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε: «Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι πρόεδρος σε ένα κόμμα με συγκεκριμένο καταστατικό, με συγκεκριμένη απόφαση συνεδρίου, με συγκεκριμένη προγραμματική διακήρυξη. Στο θέμα της ακρίβειας για παράδειγμα περιμένετε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πει κάνει διαφορετικό από αυτό που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ;  Δεν χρειάζεται να πει κάτι εξειδικευμένο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει θέσεις για όλα τα ζητήματα. Αλίμονο αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δική του προσωπική ατζέντα για τα ζητήματα που έχουμε ήδη αποφάσεις συνεδρίων και τα λοιπά.  Δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της ακρίβειας, της υγείας, της παιδείας. Εμείς έχουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένες θέσεις, ο κάθε πρόεδρος υπηρετεί τις θέσεις των συνεδρίων, το καταστατικό του κόμματος και αυτά που έχουμε αποφασίσει δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν ή με υπονοούμενα να υποτιμήσουν τον καινούργιο πρόεδρο όταν ο καινούργιος πρόεδρος θα υλοποιήσει τις αποφάσεις το συνεδρίου και το καταστατικό».

 Αλεξιάδης για δηλώσεις Φίλη

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Φίλη τόνισε: «Μεγάλο λάθος των όποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά των βασικών στελεχών αυτών που είναι δηλαδή στην Πολιτική Γραμματεία, να βγαίνουν και να δημοσιοποιούν την όποια διαφορετική άποψη, που ειναι θεμιτό να την έχουν δεν ειμαστε νεκροταφείο στο ΣΥΡΙΖΑ, δημοκρατικό κόμμα έχουμε αλλά είναι δυνατόν ο Αλεξιάδης να είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και να βγαινει να διαφημίζει τη διαφορετική άποψη που έχει για οποιοδήποτε ζήτημα έξω από την Κεντρική Επιτροπή; Ας παραιτηθούν από τα όργανα αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη διαφορετικά ας ζητήσουν σύγκλιση του οργάνου  για να καταθέσουν εκεί την πρότασή τους. 

Πρέπει να συνηθίσετε και εσείς και εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ την «εφιαλτική» ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, ένα συλλογικό κόμμα όπου όλοι μαζί μετά από διάλογο δημοκρατικό παίρνουμε αποφάσεις και δεν πρόκειται το επόμενο διάστημα να ρίξουμε οποιοδήποτε επιχείρημα στο πρόβλημα της εσωστρέφειας. Αυτοί που βγαίνουν και το κάνουν, κάνουν μεγάλο λάθος εγώ δεν πρόκειται να δώσω κανένα επιχείρημα εσωστρέφειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συλλογικά, δημοκρατικά καταλήγει σε αποφάσεις αν κάποιος διαφωνεί με αυτές τις αποφάσεις υπάρχει το καταστατικό, ορίζει το τι γίνεται σε αυτά τα πράγματα και αν ξεπεράσει κάποια όρια αναλαμβάνει και τις ευθύνες. 

Η λεγόμενη πολυφωνία δεν δίνει στον πολίτη την αίσθηση σοβαρότητας. Πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι είναι σωστό ή λάθος, μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει τις δικές του απόψεις και στο επόμενο συνέδριο που θα γίνει αυτά να τα διορθώσουμε».