«Πρέπει να καταργηθεί το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και να αντικατασταθεί με ένα υπέρ-κυβερνητικό συμβούλιο». Αυτό υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης, στην έναρξη της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1 με αφορμή τις συνέπειες της κακοκαιρίας Elias στον Βόλο.

Πάνος Σκουρλέτης: Δεν είναι μόνο «ζήτημα Κασσελάκη» η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, αναφορικά με την σκληρή κριτική που άσκησε σε πρόσωπα που έχουν περιστοιχίσει τον Στέφανο Κασσελάκη και στον ίδιο τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «δεν είναι δόκιμος ο χαρακτηρισμός για παλιά και νέα στελέχη, εδώ μιλάμε για πολιτικές απόψεις. Δεν είναι μόνο 'ζήτημα Κασσελάκη' η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Έπρεπε να υπάρξει απολογισμός σε βάθος, που να έχει το στοιχείο της αυτοκριτικής και αυτό έκανε εμένα και άλλους με την ίδια άποψη μία ομάδα μειοψηφίας» είπε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.

Επισήμανε, δε, ότι «είναι λάθος να λέμε ότι χάσαμε τις εκλογές γιατί κάποιοι υπονόμευσαν τον Τσίπρα».

Ακόμη, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «η περίπτωση Κασσελάκη δεν είναι κάτι που προετοιμάστηκε τις τελευταίες 20 μέρες. Ο Αποστολάκης μιλάει για διάσπαση, αλλά εγώ θέλω σύνθεση. Συμμετείχαν μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις εσωκομματικές εκλογές, ικανοποιητικός αριθμός για εμάς, αλλά αυτό δεν είναι μήνυμα επανεκκίνησης».

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε, επίσης, ότι «καταπατήθηκε το καταστατικό με την τοποθέτηση της Αυγέρη ως εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος. Ποτέ ο Τσίπρας δεν είχε διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο, χωρίς να ενημερώσει τα όργανα του κόμματος».

«Δε με εκφράζει ο Κασσελάκης ως αρχηγός του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, σύμφωνα με το τελευταίο συνέδριο. Αύριο, αν αλλάξει αυτό, αλλάζουν και τα δεδομένα», υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.