Αναστάτωση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει δημοσίευμα του parapolitika.gr για τα οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Πάνος Σκουρλέτης εμφανίζεται εξοργισμένος από τις διαρροή των στελεχών της Κουμουνδούρου ότι επί των ημερών του τα οικονομικά του κόμματος δεν ήταν νοικοκυρεμένα.

Πηγές από το περιβάλλον του Πάνου Σκουρλέτη αναφέρουν ότι το χρονικό διάστημα που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξοφλήθηκε το δάνειο επτά εκατομμυρίων ευρώ που είχε πάρει το κόμμα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Όπως σημειώνουν, επί των ημερών του μειώθηκε κατά 40% ο αριθμός των επαγγελματικών στελεχών ενώ υπήρξε εξορθολογισμός και στους  μισθούς όσους στελεχών εργάζονταν επαγγελματικά στην Κουμουνδούρου.

Σημειώνουν δε ότι ο Πάνος  Σκουρλέτης ήταν εκείνος που είχε ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνουν την συνδρομή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν  οι περισσότεροι από αυτούς εμφανιζόντουσαν να αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο .

Οι συνεργάτες του πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ λένε ακόμα ότι ο Πάνος Σκουρλέτης έχει στοιχεία για ότι λέει και προκαλεί την άλλη πλευρά  να απαντήσει δημοσιοποιώντας και αυτή τα στοιχεία της.

Parapolitika.gr: Ο Κασσελάκης δανείζει στον ΣΥΡΙΖΑ εξαψήφιο ποσό για να πληρωθούν οι μισθοί

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης (27/12) το parapolitika.gr φιλοξένησε δημοσίευμα σχετικά με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα καλύψει τις οικονομικές ανάγκες του κόμματος μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ελένης Καλογεροπούλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δανείσει από τα δικά του χρήματα το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εξαψήφιο ποσό ώστε και οι εργαζόμενοι να πάρουν τους μισθούς τους και ταμειακά ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει χωρίς χρέη το 2023. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του parapolitika.gr, o δανεισμός γίνεται καθώς σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπεται η δωρεά στο κόμμα πάνω από 20.000 ευρώ, ενώ προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να συντηρεί έτσι όπως είναι την “μαύρη τρύπα στα ΜΜΕ του κόμματος“ τα οποία έχει αποφασίσει να τα κρατήσει προχωρώντας ωστόσο σε εξυγίανση.

Στην κακή οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε το γεγονός των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (δύο στις εθνικές εκλογές και δύο στις εσωκομματικές εκλογές) ενώ όπως είναι γνωστό από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν ένα μεγάλο κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιχειρήσει να μειώσει τις δαπάνες προς αυτή την πλευρά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ελένης Καλογεροπούλου για οτ parapolitika.gr, εμφανίζεται αποφασισμένος να συμμαζέψει οικονομικά τα κομματικά μίντια προκειμένου μελλοντικά να βγάζουν μόνα τους τα έξοδα τους. Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ως υπεύθυνο για πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα στο κόμμα. «Φέρτε μου όλες τις προτάσεις που σας είχε απορρίψει ο Τζανακόπουλος και θα τις κάνω αμέσως αποδεκτές» λέγεται ότι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.