Δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αποτυπώνει απόσταση 17 μονάδων ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τον ντόρο της εκλογής Κασσελάκη και τις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το τελευταίο τρίμηνο, η διαφορά είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τη δημοσκοπηση που παρουσίασε ο Κώστας Παναγόπουλος στον Αντώνη Σρόιτερ, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. διατηρεί διαφορά 17 μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,3%, έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ, 11,8 του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, οι Σπαρτιάτες με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 5%.







Στο ίδιο ερώτημα της δημοσκόπησης προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά ότι η εικόνα είναι καλύτερη, το ίδιο καλή αποκρίνεται το 29%, χειρότερη λέει το 23%, το ίδιο κακή μόλις το 2%. Δεν απάντησε το 9%.

Στο ερώτημα προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το γενικό κοινό στην πλειοψηφία του ζητεί να κατευθυνθεί προς την Κεντροαριστερά, σε ποσοστό 56%.

Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία Daniel, κάτι που αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση, καθώς το 49% απαντά καθόλου, λίγο το 27%, αρκετά 19%,  ενώ στο ίδιο ερώτημα σε κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγη περισσότερο, το 72% δηλώνει καθόλου ή λίγο ευχαριστημένοι.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την ανταπόκριση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σφοδρή κακοκαιρία, οι πολίτες εμφανίζονται σαφώς ικανοποιημένοι σε ποσοστό 68% έναντι 20% που δηλώνει όχι.