Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Παρασκευή 29/9 μεταβαίνει στη Μάλτα, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9. Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Μακρόν αύριο στη Μάλτα

Σύνοδος στη Μάλτα: Μεταναστευτικό και κλιματική κρίση στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο της Συνόδου αναμένεται να βρεθεί το Μεταναστευτικό και τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της. Στόχος να υπάρξει και για τα δύο αυτά θέματα καλύτερος συντονισμός μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, υπενθυμίζεται ότι το Μεταναστευτικό κυριάρχησε στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ λόγω και της αύξησης των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα.


Διαβάστε ακόμα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μεταναστευτικό στη Μάλτα: Θα μιλήσει για φύλαξη των συνόρων, στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και επιστροφές - Θα δει Μακρόν 

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάλτα

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής EUMED-9 ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

  • Συνάντηση με Εμανουέλ Μακρόν (13:15 ώρα Ελλάδας)
  • Πρώτη συνεδρία Συνόδου EUMED-9 για τη Νότια Γειτονία (14:00)
  • Δεύτερη συνεδρία για Ουκρανία, ΠΔΠ, Μετανάστευση, Διεύρυνση (16:00)
  • Δηλώσεις ηγετών στον Τύπο (18:45 )
  • Γεύμα Εργασίας (20:30)
Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Πολλαπλά μηνύματα για Τουρκία, Κύπρο, Μεταναστευτικό - Προτείνω παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική αλλαγή