Συνάντηση με τον Νίκο Φίλη, δηλαδή την εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση που έχει περάσει τον Στέφανο Κασσελάκη γενεές 14 τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του, θα έχει ο νέος πρόεδρος του κόμματος. 

Ο Στέφανος Κασσέλακης θα συναντήσει τον πλέον... άσπονδο εχθρό του στα εσωκομματικά, αφού o Νίκος Φίλης του έχει ασκήσει κριτική τόσο κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς του όσο και αφού εξελέγη, ενώ οι εσωκομματικές πληροφορίες θέλουν την αντιπολιτευτική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να είναι έτοιμη για... πόλεμο μέχρι τέλους με τον Κασσελάκη

Σημειωτέον ότι ο κ. Φίλης είχε τοποθετήσει τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικό φάσμα από τον Μπέπε Γκρίλο μέχρι το «ύφος Τραμπ», κάνοντας λόγο για «μεταπολιτική». 



Μάλιστα, το ραντεβού, που αναμένεται να γίνει μετά την επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, έρχεται ακριβώς μετά τη συνδιάσκεψη της «Ομπρέλας» το Σαββατοκύριακο, κατά την οποία ακούστηκαν φωνές ακόμη και για συντεταγμένη αποχώρηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στέφανος Κασσελάκης: Απέρριψε δύο φορές το ενδεχόμενο συνάντησης ο Νίκος Φίλης

O Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην κάμερα του Star, δήλωσε πως ζήτησε δύο φορές από τον κ. Φίλη να συναντηθούν, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη. Παράλληλα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι θα κανονίσουν τη συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Αμέσως μετά, ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείξουν «συντροφικότητα». Συγκεκριμένα δήλωσε πως «εγώ εδώ είμαι, δείξτε συντροφικότητα. Οι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα μού είπαν να "ξεσκονίσω". Αυτό κάνω και αυτό θα κάνω».

Από την πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν και οι αναφορές στον Νίκο Φίλη, ο οποίος προ ημερών προέβη σε χαρακτηρισμούς οι οποίοι κλίνουν προς το να χαρακτηριστεί κάποιος εκπρόσωπος ακροδεξιού κόμματος.

Στέφανος Κασσελάκης: Ποιοι ήταν οι χαρακτηρισμοί από τον Νίκο Φίλη

Τα πυρά του κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμα χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός"», είπε χαρακτηριστικά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Νίκος Φίλης συμπλήρωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει τη δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς, όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτή ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και τη δύναμή του», πρόσθεσε.

«Πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φτάνουμε σε “Μεσσιανισμό”», επισήμανε ο Νίκος Φίλης.


Νίκος Φίλης: Σκοπεύω να δώσω τη μάχη μου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθως, ο Νίκος Φίλης «πυροβόλησε» τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσής του με προβληματίζει».

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης, που ήρθε πριν από έναν μήνα, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει τον Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα. Χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο γραμματέας της Κ.Ο. και ο εκπρόσωπος Τύπου», ανέφερε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδό του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».