Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια υπερμεγέθης επένδυση που δεν την άντεχε η οικονομία της χώρας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, τον χαρακτήρισε πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης.

Για το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως μια ομάδα ανθρώπων δε στήριξε την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Τέλος, ανέφερε πως εντός Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί το συνέδριο ενώ σημείωσε πως δεν έχει συνεδριάσει ακόμα η Πολιτική Γραμματεία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη:

Αναφορικά με το αιφνίδιο κλείσιμο του ΟΑΚΑ

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Η περίπτωση του στεγάστρου Καλατράβα αλλά και της διαχείρισης συνολικά των δημόσιων εγκαταστάσεων και των ολυμπιακών εγκαταστάσεων αποτυπώνουν όλο αυτό το μοντέλο που υπήρξε του κράτους την περίοδο της λεγόμενης ισχυρής Ελλάδας. Έργα αμφιλεγόμενα, έργα υπερκοστολογημένα που σε ένα μεγάλο βαθμό οδηγήσανε στην υπερχρέωση της χώρας, κανένα σχέδιο αξιοποίησης τους για την επόμενη μέρα και είναι χαρακτηριστικό αυτό που βγήκε στη δημοσιότητα ότι ως το 2014 δεν υπήρχε οικοδομική άδεια για τις εγκαταστάσεις τις ολυμπιακές συνολικά. Δεν υπάρχει μητρώο συντηρήσεων και επισκευών όλα αυτά δείχνουν ότι αυτό το κράτος τις τελευταίες δεκαετίες είναι ένα κράτος οπερέτα. Ήταν ένα κράτος το οποίο κρεμόταν από μια κλωστή βυθισμένο στην ανυποληψία και το ψέμα.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια υπερμεγέθης επένδυση που δεν την άντεχε η οικονομία. Τότε όσοι τα λέγαμε αυτά μας θεωρούσαν περίπου ανθέλληνες. Το λεω για να καταλάβουμε τον χαρακτήρα αυτού του παραγωγικού–πολιτικού μοντέλου που επικράτησε τα τελευταία χρόνια που δυστυχώς τώρα το μαθαίνουμε μέσα από συμβάντα τυχαία. Το είδαμε στα Τέμπη, το είδαμε στις πλημμύρες, το βλέπουμε τώρα στο στέγαστρο Καλατράβα.

Αναφορικά με την χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ:
Εμφανίστηκε ως ένας πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης απέναντι σε αυτή την τραγωδία που ζει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλία. Επαναλαμβάνοντας τα ίδια μυξοκλάματα που το είχε κάνει στην περίπτωση του Ιανού και στηρίζουνε πολιτικά τον κ. Αγοραστό ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες και βεβαίως κλείνουν και το μάτι στον κ. Μπέο.
Κληθείς να σχολιάσει το σχόλιο του Πρωθυπουργού πόσο νέος μπορεί να είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για το παλιό και για το καινούργιο διότι όπως μιλήσαμε για τις παθογένειες και τις βαριές ευθύνες των δικομματικών κυβερνήσεων πριν το 2010 για αυτά όλα ο υπουργός εκείνης της περιόδου, ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει αναλάβει ποτέ τις ευθύνες του. Είναι πολύ παλιός. Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικοινωνιακή φούσκα όπως επικοινωνιακή φούσκα είναι και το επιτελικό κράτος. Εμένα μ’ αρέσει το περιεχόμενο στην πολιτική και όχι η επικοινωνία.
Ερωτηθείς πως κρίνει αυτούς που λένε ότι ο κ.Κασσελάκης έχει έλλειψη πολιτικού λόγου και πολιτικών προτάσεων

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εγώ όλα αυτά τα έχω θέσει πρώτος ως ερωτήματα και την περίοδο πριν την εκλογή του και αμέσως μετά, και τα θέτω στο δημόσιο διάλογο και εντός του κόμματος και σε αυτή την ιδιότυπη προ-συνεδριακή συζήτηση που έχει ξεκινήσει.

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εμείς μια ομάδα ανθρώπων η οποία δεν στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, πολύ ευρύτερο από το σχήμα της Ομπρέλας, και μάλιστα μου έκανε εντύπωση κάποιοι που επειδή μάθανε ότι έγινε μια πανελλαδική σύσκεψη το Σαββατοκύριακο μιλήσανε για κόμμα μέσα στο κόμμα δεν γνωρίζουν το καταστατικό του κόμματος. Όταν ο κ. Παππάς έκανε αντίστοιχες διαδικτυακές συναντήσεις του είπε κανείς τίποτα; Δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν 2-3 τάσεις νόμιμες, ανοιχτές ως προς τη λειτουργία τους εντός του ΣΥΡΙΖΑ; Αν κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε μια κατάσταση η οποία είναι έξω από τα όρια και τα πλαίσια μιας δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας αυτό αφορά εκείνους δεν αφορά όλους εμάς. Ως προς τη λειτουργία μιλάω έτσι λειτουργεί αυτός ο χώρος.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ένα σοβαρό κόμμα όλα πρέπει να τα συζητήσει μέσα από τις οργανωμένες διαδικασίες του. Έχουμε μια ειλημμένη απόφαση από την προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή να γίνει εντός του Νοεμβρίου το συνέδριο, έπρεπε ήδη να έχει συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.