Διευρύνει το προβάδισμά του ο Θανάσης Μαμάκος έναντι του Απόστολου Καλογιάννη στην κούρσα για τον δημαρχιακό θώκο της Λάρισας, με βάση νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία ALCO για λογαριασμό του onlarissa.gr

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αυξάνουν τη διαφορά από 1,7% που είχε καταγράψει η προηγούμενη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Interview και πάλι για λογαριασμό του onlarissa.gr και δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, σε 2% (36% ο κ. Μαμάκος έναντι 34% του κ. Καλογιάννη). Αυτό σημαίνει ότι παγιώνεται μία διαφορά υπέρ του κ. Μαμάκου, ωστόσο η αναμέτρηση παραμένει ανοιχτή διότι η διαφορά αυτή βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Υψηλά ποσοστά διατηρούν οι άλλοι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, ο Πέτρος Κρίκης 9% και ο Κώστας Βαϊούλης 8%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέχονται σε 13%. Από τα παραπάνω προκύπτει πολύ πιθανό το σενάριο να υπάρξει αποτέλεσμα και από την πρώτη Κυριακή, λόγω του μέτρου εκλογιμότητας του 43%.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 500 ατόμων, στο διάστημα από τις 28 Σεπτεμβρίου  έως την 1ηΟκτωβρίου 2023, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «ALCO», μέλος της ESOMAR και κατατέθηκε όπως ορίζει η νομοθεσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Πέραν της διαφοράς μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τα υπόλοιπα ευρήματα βάσει των οποίων:
  • Ο κ. Καλογιάννης παρουσιάζει υψηλό ποσοστό θετικών γνωμών (61%) έναντι των αρνητικών (32%).
  • Παρόλα αυτά 6 στους 10 πολίτες επιθυμούν αλλαγή δημάρχου.
  • Υψηλό ποσοστό θετικών γνωμών έχει και ο Θανάσης Μαμάκος (50%), ενώ αρνητικές μόλις 15%.

Τα ευρήματα και αυτής της έρευνας παραπέμπουν σε μία εκλογική αναμέτρηση ντέρμπι, γεγονός που πιστοποιούν και οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO κ. Κώστας Παναγόπουλος σχολιάζει: «Λίγες οι μέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές, τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πρώτα απ’ όλα γιατί αποτυπώνουν μία εικόνα «ανοιχτού αποτελέσματος», χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζει κανείς το προβάδισμα με δύο μονάδες διαφορά του υποψήφιου Δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου.

Δεύτερον γιατί μετά από χρόνια η δημοσκόπηση δείχνει περιβάλλον με παρουσία ισχυρού διεκδικητού της δημαρχίας και τρίτον γιατί τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξαν γεγονότα τα οποία προφανώς επιδρούν σημαντικά στις επιλογές των δημοτών».
Δείτε τη δημοσκόπηση: