Στη Γαλλία θα βρεθεί αύριο ο Υ.ΕΘ.Α, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παραστεί στην τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας "Κίμων".

Το πρόγραμμα του Νίκου Δένδια στη Γαλλία


Η υποδοχή του Νίκου Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 τοπική ώρα, στην αεροπορική βάση Lann-Bihoué, από τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνού.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Λοριάν, όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα πραγματοποιήσει επιθεώρηση στις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας «Νέαρχος».

Ακολούθως, στις 16:00 τοπική ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του και τον αρχηγό ΓΕΝ, θα επισκεφθεί τη φρεγάτα «Κίμων» και θα παραστεί στην τελετή καθέλκυσής της.

Στις 17:00 τοπική ώρα, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί, επίσης, στη βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας στην περιοχή, στην οποία θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Τέλος, στις 18:30 τοπική ώρα, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient, όπου θα συναντηθεί με τον διοικητή και το προσωπικό του.