Η πρώτη ημέρα σε συνεδρίαση της Βουλής για τον Στέφανο Κασσελάκη έγινε αφορμή για πολλά σχόλια, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θάνος Πλεύρη, να κάνει ίσως το πιο αιχμηρό σχόλιο.

Ο Θάνος Πλεύρης κατέγραψε από την πρώτη στιγμή την αμηχανία του Στέφανου Κασσελάκη και την ανάγκη του να χειροκροτεί θερμά τον ομιλούντα από το βήμα της Βουλής, Σωκράτη Φάμελλο, κάτι που όμως δεν επιτρέπεται από την θέση του προσκεκλημένου της Βουλής, όπως ήταν ο κ. Κασσελάκης.

<<Πρώτη φορά βλέπουμε πρόεδρο χειροκροτητή>> ήταν το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θάνου Πλεύρη όταν ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ολοκλήρωσε την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ.

Καθόλη την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρακολουθούσε αμήχανος, έξω από τα νερά του, κοιτούσε διαρκώς τον κ. Φάμελλο καθήμενος μόνος του στα έδρανα των αξιωματούχων με τα χέρια σταυρωμένα όλη την ώρα.

Χωρίς κανένας να τον έχει ενημερώσει ότι απαγορεύεται να χειροκροτεί τον ομιλούντα στο βήμα της Βουλής, κατά διαστήματα με ενθουσιασμό χτύπαγε παλαμάκια για να δείξει την στήριξη στα όσα λέει ο Σ. Φάμελλος.

Όταν ο κ. Φάμελλος ολοκλήρωσε την ομιλία του και κατέβηκε από το βήμα της Βουλής ο Στέφανος Κασσελάκης και πάλι τον χειροκρότησε ένθερμα. Τότε ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε από τα γαλάζια έδρανα <<πρώτη φορά πρόεδρος χειροκροτητής>>.

 Η πρώτη εμφάνιση Κασσελάκη στη Βουλή που έδωσε την αφορμή για το σχόλιο του Θάνου Πλεύρη

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην Ολομέλεια της Βουλής ως νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε στα έδρανα των αξιωματούχων στη Βουλή για να παρακολουθήσει την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου για το νομοσχέδιο των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί συνεδριάσεις από τις θέσεις των αξιωματουχων αριστερά από την έδρα της Βουλής.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευσε μέχρι το Περιστύλιο για να εισέλθει στην Ολομέλεια η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Επίσημο ήταν το ένδυμα που επέλεξε να φορέσει σήμερα στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίστηκε με τζιν και πόλο μπλουζάκι, αλλά με κοστούμι και γραβάτα.