Η λογοδοσία είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Και είναι σημαντικό για κάποιον που υπηρετεί επί σειρά ετών θεσμικά την πόλη του να είναι υπερήφανος όταν έρχεται αυτή η ώρα.

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί κατ’ αρχήν, τηρήσαμε στο ακέραιο τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Η πόλη στο σύνολό της είναι μια πολύ πιο βελτιωμένη πόλη από αυτή που παραλάβαμε το 2019. Η Αθήνα έγινε μια πόλη καθαρή με υπόγειους κάδους, μια πόλη με νέα πάρκα και περισσότερο πράσινο. Μια πόλη με περισσότερο και καλύτερο φωτισμό, με περισσότερες, ανανεωμένες και ασφαλείς παιδικές χαρές.

Μια πόλη με καλύτερους δρόμους και πεζοδρόμια. Μια πόλη που απέκτησε νέα τοπόσημα όπως η νέα πλατεία Ομονοίας, αλλά και το νέο Θεάτρου του Λυκαβηττού και ασφαλώς το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Ελαιώνα. Μια πόλη που απέκτησε επιτέλους Δημοτικό Κτηνιατρείο. Μία πόλη που έχει πλέον ένα έντονο κοινωνικό πρόσημο, με τα νέα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και το με το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων -το οποίο πήρε σάρκα και οστά όταν υπηρετούσα ως Αντιδήμαρχος Κοινωνική Αλληλεγγύης- το νέο Ξενώνα για τις γυναίκες-θύματα βίας και πλέον και το Κέντρο για την Οικογένεια και το Παιδί.

Και αναμφισβήτητα, σε ότι με αφορά, ως Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας, δουλέψαμε σκληρά και με συνέπεια για να έχει κάνουμε την Αθήνα μια πόλη με ασφαλή, φροντισμένα και συμπεριληπτικά σχολεία. Με ασφαλείς και φιλόξενες παιδικές εξοχές και κατασκηνώσεις. Με πιο κοινωνικά ευαίσθητη παιδεία μέσα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τη Δια Βίου Μάθηση με μαθήματα υπολογιστών για ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Με μέριμνα για ΑΜΕΑ μέσα από την τοποθέτηση ανελκυστήρων και ραμπών σε σχολεία της πόλης μας.

Και φυσικά, η κορωνίδα των πολιτών, τις οποίες κλήθηκα να υπηρετήσω, ήταν το γεγονός ότι δημιουργήσαμε μία Αθήνα με τεράστιο ψηφιακό κεφάλαιο. Κάναμε μια ψηφιακή επανάσταση που πάταξε τη γραφειοκρατία. Δημιουργήσαμε μια Αθήνα που παρέχει πλέον το 100% των υπηρεσιών της ψηφιακά. Μια πόλη που εκμηδένισε τις ουρές και την ταλαιπωρία. Με βραβευμένες ψηφιακές υπηρεσίες για τις οποίες ακόμα και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης εξέφρασε το θαυμασμό του κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας.

Παράλληλα, συμβάλλαμε στην αμεσότερη επίλυση των προβλημάτων μέσα από ηλεκτρονικές εφαρμογές -όπως το Novoville- που βοηθούν στη γεφύρωση της επικοινωνία μεταξύ Δήμου και δημοτών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, με υπερηφάνεια ζητάμε την ανανέωση της θητείας της Δημοτικής Αρχής, υπό τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Νομίζω ότι όλες και όλοι δουλέψαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε μία Αθήνα πιο συμπεριληπτική, πιο ανοιχτή, πιο ψηφιακή, πιο σύγχρονη, πιο υπερήφανη. Και είναι βέβαιο ότι με τη δουλειά που θα συνεχιστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, θα σηκώσουμε την Αθήνα ακόμα πιο ψηλά.