Τη σφοδρή αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη, ότι θέλει να αποκτήσει παιδιά με τον σύντροφό του και να επεκτείνουν την οικογένειά τους.

 «Πλήρης άγνοια ηθικών κανόνων ΙΥΑ, καθώς ορθά η Ε.Ε. απαγορεύει, πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας, την επιλογή φύλου, όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών, π.χ. χρώμα ματιών, ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες. Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας», γράφει στο Χ (πρώην Twitter) ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη.

Η δήλωση Κασσελάκη που προκάλεσε τα "πυρά" Πλεύρη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» την πρόθεσή του να αποκτήσει παιδιά με τον σύντροφό του, τον Τάιλερ, μέσω παρένθετης μητέρας, λέγοντας ότι θέλει δύο αγόρια.

Ειδικότερα, μιλώντας στους «Πρωταγωνιστές», ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν άνθρωπο με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας».

Κασσελάκης: Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε δε ότι δεν έχει δεχθεί bullying για τη σχέση του με τον Τάιλερ. «Μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θεωρώ ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Τάιλερ κι εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά».

Στο σημείο, μάλιστα, αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας πως έκανε λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν το πέρασε, αν και αναγνώρισε ότι η καθιέρωση του συμφώνου συμβίωσης ήταν μια τομή.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: