Απάντηση στο σχόλιο του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος με την σειρά του είχε σχολιάσει τη φράση του Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" πώς θα ήθελε δύο αγόρια, μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ, μέσω παρένθετης μητέρας, έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε μιλήσει για θέσεις που «παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας», ενώ μίλησε και για «πλήρη άγνοια ηθικών κανόνων».

Σε αυτό απάντησε πριν λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης: «Υπάρχουν υπέροχα ζευγάρια μπαμπάδων που μεγαλώνουν υπέροχα κορίτσια. Στην περίπτωση του δικού μας ζευγαριού, νιώθουμε δέος μπροστά σε κάτι τέτοιο. Απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα - όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης. «Αυτά μαθαίνονται στην πορεία», θα πείτε. Όμως επιτρέψτε μου την εκ των προτέρων συναίσθηση της ευθύνης. Δεν είναι τίποτα εύκολο ή δεδομένο. Ειλικρινά, καμία επιλογή λοιπόν μεταξύ κόρης και γιου. Μόνο ενσυναίσθηση. Γιατί το παιδί δεν είναι συνέχειά μας. Ούτε εργαλείο μας. Είναι ψυχή. Που θέλει από τους δύο γονείς του θαύματα και όχι τραύματα», ανέφερε.

Τα όσα είχε πεί ο κ. Κασσελάκης είχε σχολιάσει νωρίτερα και η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα. «Άποψή μου – μέσα απο την προσωπική μου εμπειρία – είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας», δήλωσε η κ. Ακρίτα.

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:



Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Αυτά είναι θέματα λυμένα σε άλλες χώρες. Όχι όμως στην Ελλάδα. Αλλά γι’ αυτό μπήκα στην...

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023


Τι είχε πει στον Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης