Με τον Τούρκο πρέσβη Τσαγκατάι Ερτσιγές είχε συνάντηση η Όλγα Κεφαλογιάννη στο γραφείο της την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου. 

Σε αυτήν τη συνάντηση που πραγματοποίηση η υπουργός Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη συζήτησε με τον κ. Ερτσιγές θέματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ενόψει και του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.  

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία του διπλωματικού συμβούλου της Όλγας Κεφαλογιάννη, πρέσβη Γιώργου Δημητριάδη, οι δύο πλευρές ανέδειξαν την ανάγκη για κοινές ενέργειες και δράσεις, με σκοπό την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και διασυνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, Όλγα Κεφαλογιάννη και Τσαγκατάι Ερτσιγές συζήτησαν ιδέες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του θεσμικού μηχανισμού, για την τουρκική συνεργασία, η οποία λειτουργεί από τη βάση της συμφωνίας του 2001, όπως και την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό, καθώς και φορέων των τοπικών κοινοτήτων και της Αυτοδιοίκησης.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο τουρισμός

Για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, ο Τούρκος πρέσβης διατύπωσε στην Όλγα Κεφαλογιάννη την επιθυμία της τουρκικής πλευράς για επαναφορά του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε λιμένες επιλεγμένων νησιών στο ανατολικό Αιγαίο, για τους Τούρκους τουρίστες. Από τη πλευρά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη συμφώνησε πως το πρόγραμμα ωφέλησε την τουριστική κίνηση τόσο από Τούρκους επισκέπτες όσο και από επισκέπτες τρίτων χωρών. Συζητήθηκαν επίσης και τρόποι αντιμετώπισης και λύσης των όποιων ζητημάτων αναφύονται στη συνεργασία των δυο χωρών.

Καταληκτικά, ήταν κοινή διαπίστωση ότι ο Τουρισμός συμβάλλει στην προσέγγιση των δύο λαών ως γέφυρα. Για τον λόγο αυτό έχει ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και της οικονομικής ανάπτυξης των δύο χωρών.