Την επόμενη Κυριακή 15/10 φαίνεται πως θα κριθεί η εκλογική μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, καθώς ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν φτάνει το 43% που απαιτείται για την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ειδικότερα, όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στον δεύτερο γύρο.

Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη διαφορά είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% – 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% – 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% – 8%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η καρτέλα που δείχνει πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι ανά ηλικιακό εύρος.

Οι ηλικίες 17 – 35 ετών επιλέγουν Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ αντίθετα ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τις πιο παραγωγικές ηλικίες 36 – 55 ετών.


Όπως όλα δείχνουν, το χρίσμα της ΝΔ ωφελεί τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος  φαίνεται να λαμβάνει το 62,6% των ψηφοφόρων του κόμματος έναντι του 18,6% που ψήφισαν τον Στέλιο Αγγελούδη.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέλιος Αγγελούδης δεν έλαβε επίσημη στήριξη, οι ψηφοφόροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».