Έκλεισαν στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (08/10) οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες της επόμενης πενταετίας. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, γύρω στις 10:30 το βράδυ θα έχουμε μία ασφαλή εκτίμηση για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους.

Όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ οδεύει προς μια σαρωτική επικράτηση στις περιφερειακές εκλογές σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιφέρειες οι οποίες -όπως όλα δείχνουν- θα κριθούν στον β’ γύρο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πρόκειται για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.


Στο Βόρειο Αιγαίο η μάχη είναι ανάμεσα σε «γαλάζιους» αναμετρώνται ο «αντάρτης» νυν περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Αλκιβιάδης Στεφανής. 

Στα Ιόνια Νησιά η έχουσα το χρίσμα της ΝΔ Ρόδη Κράτσα έχει να δώσει σκληρό αγώνα με τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας και επίσης «αντάρτη» Γιάννη Τρεπεκλή.

Στην Πελοπόννησο ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Δημήτρης Πτωχός θα έρθει αντιμέτωπος με τον βετεράνο Πέτρο Τατούλη. «Αντάρτη» θα έχει απέναντί του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είχε χάσει με διαφορά 3.500 ψήφων από τον κ. Μέτιο το 2019.

Και στην Δυτική Μακεδονία, ο αντάρτης Γιώργος Αμανατίδης δίνει μάχη με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.

«Μάχη» στην Θεσσαλία για ακόμα μια θητεία θα δώσει ο νυν και υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Απέναντί του έχει την γαλάζια «αντάρτισσα» Ελευθερία Τζανακούλη και τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουρέτα.