Οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έκλεισαν το απόγευμα της Κυριακής και πλέον είναι θέμα χρόνου να μάθουμε τους τοπικούς άρχοντες της επόμενης πενταετίας. Τα πρώτα αποτελέσματα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δείχνουν σαρωτική νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μιλώντας νωρίτερα για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος τόνισε ότι γύρω στις 10:30 το βράδυ θα έχουμε μία ασφαλή εκτίμηση για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους. Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, φαίνεται – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- να διατηρεί τη θέση του από τον πρώτο κιόλας γύρο καθώς συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 60% στο 11% της ενσωμάτωσης.

Σημειώνεται ότι όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ οδεύει προς μια σαρωτική επικράτηση στις περιφερειακές εκλογές σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιφέρειες οι οποίες -όπως όλα δείχνουν- θα κριθούν στον β’ γύρο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πρόκειται για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.