Ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, με πολλούς δημάρχους και περιφερειάρχες να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο μοναδικός υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ σε Δήμους και Περιφέρειες, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 45,7%.

Πρόκειται για τον Φανούρη Καρούτσο, ο οποίος σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει το 902.gr, δήλωσε ότι η Ικαρία δικαιολογεί για άλλη μια φορά τον τίτλο του «κόκκινου βράχου».

Παράλληλα, ο νέος δήμαρχος Ικαρίας διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα παλέψει για όλο το λαό της Ικαρίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.




Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στον δεύτερο γύρο ο Πελετίδης

Την τρίτη του νίκη στις δημοτικές εκλογές θα διεκδικήσει ο νυν δήμαρχος Πάτρας και υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), Κώστας Πελετίδης.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ, με την ενσωμάτωση στο 100% συγκεντρώνει το 39,95% των ψήφων, ενώ δεύτερος ήρθε ο προερχόμενος από τη ΝΔ Κωνσταντίνος Σβόλης, ο οποίος έλαβε το 25,57% και θα δώσουν την μάχη για τον δήμο Πατρέων την ερχόμενη Κυριακή.