Οι τεράστιες φυσικές καταστροφές δεν έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να αντιστρέψουν το ευνοϊκό κλίμα που είχε διαμορφωθεί όλη την προηγούμενη τετραετία υπέρ του Κώστα Αγοραστού, ωστόσο του στέρησαν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, έστω και για ελάχιστο ποσοστό.

Ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός συγκέντρωσε 41,53% έναντι 34,4% του Δημήτρη Κουρέτα που ήρθε δεύτερος με την κοινή στήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποψήφιος που υποστήριξε το ΚΚΕ Αναστάσιος Τσιαπλές συγκέντρωσε 13%, ενώ η Ελευθερία Τζανακούλη παίρνει 9%.

Αγοραστός: Κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα μετά τη θεομηνία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τα προβλήματα στη μετακίνηση που παρουσίαζαν ολόκληρες περιοχές στους Νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Αγοραστός όλο αυτό το διάστημα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες μπόρεσε να επικοινωνήσει με τους κατοίκους και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις πρώτες μέρες της θεομηνίας για τον ίδιο και την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι άμεσες κυβερνητικές παρεμβάσεις με την παροχή των πρώτων επιδομάτων αρωγής στους πλημμυροπαθείς, ώστε να κάνουν τα πρώτα βήματα για την ανασυγκρότηση του νοικοκυριού τους.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι η επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία απαιτεί δουλειά για να επανέλθει μετά τις δύο θεομηνίες. «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ψήφος έχει σπουδαιότητα για να συνεχίσουμε το έργο της ανασυγκρότησης που ήδη έχει ξεκινήσει», κατέληξε.

Ωστόσο, τα πραγματικά προβλήματα για τη νέα περιφερειακή διοίκηση θα ξεκινήσουν την επομένη των εκλογών, όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις δυσκολίες της ανασυγκρότησης, ιδιαίτερα στη Δυτική Θεσσαλία, όπου έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αγροτών. Η Περιφέρεια θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό και την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων που αναμένεται να ενισχύσουν τα επόμενα χρόνια την παραγωγική βάση της Περιφέρειας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 9/10