Για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή τα συνεργεία επιχειρούν σε 88 σημεία προκειμένου να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των χωριών.

«Έχουν δοκιμαστεί οι αντοχές και οι υποδομές», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «ειδικά στο Πουρί έχει γίνει μια by pass διαδρομή και προσπαθούμε να βάλουμε γέφυρα belley μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική γέφυρα». 

Κώστας Αγοραστός: Για τις αποζημιώσεις των πληγέντων

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε ότι έχουν δοθεί στους περισσότερους πληγέντες και γίνεται προσπάθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών: «Με απόφαση πρωθυπουργού τοποθετούνται περισσότεροι υπάλληλοι ώστε να γίνεται άμεσα η διαδικασία», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «μέχρι τώρα έχουν λάβει περίπου 8.000 άνθρωποι τις αποζημιώσεις για οικοσκευές».

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι οι πληγέντες τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες μένουν σε ξενοδοχεία, συγγενείς και οικίσκους στο Κουτσόχερο,

Κώστας Αγοραστός: Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, «ότι 13 χρόνια κάναμε υποδομές, φτάσαμε τη Θεσσαλία ψηλά, πήραμε βραβεία και σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη».

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σοβαρό το ενδεχόμενο να εκλεχθεί και από την πρώτη Κυριακή ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία

Αναφερόμενος στα λάθη που έγιναν, ο κ. Αγοραστός είπε ότι καμία υποδομή δεν θα μπορούσε να αντέξει τόσο νερό, ενώ για το πότε θα γυρίσει ο κόσμος στα σπίτια και στις δουλειές του, εκτίμησε ότι αυτό «εξαρτάται από την κάθε περίπτωση».

Για τις ζημιές στις καλλιέργειες υπογράμμισε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις, ενώ στους κτηνοτρόφους θα εφαρμοστεί καινοτόμο πρόγραμμα, καθώς θα τους δοθεί ζωικό κεφάλαιο, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, όπως είπε. «Θα συζητήσουμε με τον επίτροπο Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκεται σήμερα στην περιοχή τα ζητήματα», τόνισε ο κ. Αγοραστός και κατέληξε ότι από δω και πέρα τα έργα που θα γίνουν στη Θεσσαλία «θα αποτελέσουν μπούσουλα για την υπόλοιπη χώρα».

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλία: Στις 5 Οκτωβρίου η επίσκεψη του επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι