Μικρή ένταση υπήρξε στον αέρα του Action24 ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρη και τον Νίκο Ξυδάκη, με αφορμή τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς μέχρι τις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ξυδάκης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να χαράξει πορεία. Νομίζω πως ήταν πολύ κοντά στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου και δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα».

«Οι ζυμώσεις για τις στρατηγικές αναδιπλώσεις στα κόμματα μπορεί να πάρει χρόνια, δεν γίνονται σε λίγους μήνες. Και η Νέα Δημοκρατία όταν υπέστη την ήττα το 1994 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε 10 χρόνια να ξαναδεί εξουσία και είναι ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας με μηχανισμούς και διασπάσεις της Δεξιάς. Βγήκε άκρα δεξιά, από εκεί που κατάγεται ο κύριος Πλεύρης, από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, με τις γνωστές αντισημιτικές εκφράσεις. Μετά βρήκαν χώρο στη δεξιά πολυκατοικία όλοι μαζί. Αυτή είναι η πολιτική. Και στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά υπάρχει μια μεγάλη κρίση», πρόσθεσε ο Νίκος Ξυδάκης.

Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ


Θάνος Πλεύρης: Στέκομαι δίπλα απόλυτα στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμυνθεί γι’ αυτό που συμβαίνει

Με τη σειρά του ο Θάνος Πλεύρης έδωσε τη δική του απάντηση.

«Για να μην αρχίσουμε αυτή την κουβέντα. Εγώ ως άτομο στέκομαι δίπλα απόλυτα στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμυνθεί γι’ αυτό που συμβαίνει. Μακάρι και η Αριστερά να μπορεί να το πει τόσο ξεκάθαρα. Το Ισραήλ δέχεται πόλεμο, βιάζονται γυναίκες, απαγάγονται παιδάκια και υπάρχει διγλωσσία. Είναι ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας. Εσείς, κύριε Ξυδάκη, πιστεύετε στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ;», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

«Πιστεύω στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, πιστεύω και στο δικαίωμα αυτοάμυνας του παλαιστινιακού λαού», απάντησε ο Νίκος Ξυδάκης.