Δεν ήταν λίγες οι εκπλήξεις και οι ανατροπές στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι σε δήμους και περιφέρειες κυριολεκτικά ξενύχτησαν πάνω από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να δουν τα αποτελέσματα.

Αρκετοί δήμοι άλλαξαν χέρια και αλλού οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίθηκαν για μονοψήφιο αριθμό σταυρών. Υπήρχε όμως και μία περίπτωση δήμου στην Αττική, όπου η «μάχη» εξελίχθηκε σε ντέρμπι για… τρεις.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα παραλειπόμενα, τα παρατράγουδα και τα κρύα "αστεία" της κάλπης

Ο λόγος για τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, όπου η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έκανε τρεις συνδυασμούς να την παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, καθώς η μεταξύ τους διαφορά κινήθηκε σε διψήφιο αριθμό ψήφων.

Ειδικότερα, ο νυν δήμαρχος Αναστάσιος Μπινίσκος αναδείχθηκε πρώτος με μόλις 20,65% και 2.514 ψήφους, ο Νικόλαος Τσιλίφης δεύτερος με 20,14% και μόλις 62 σταυρούς χαμηλότερα (2.452) και τρίτος ο Γιώργος Δαουλάρης με 91 ψήφους χαμηλότερα από τον δεύτερο (2.361).

Τελικά, στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών περνούν ο κ. Μπινίσκος και ο κ. Τσιλίφης, με τη μάχη να αναμένεται εξίσου σκληρή την ερχόμενη Κυριακή (15/10).

autodioikitikes_ekloges_apotelesmata_dimos_dafni_immitou