Καλή χαρακτήρισε την επίδοση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι έχει αποκτήσει δυναμική εδώ και κάποιους μήνες, μπορεί και χρόνο.

Το ψηφοδέλτιο έχει πρόσωπα από όλες τις παρατάξεις, αλλά ο κ. Αγγελούδης προέρχεται από τον δικό μας χώρο, το ΠΑΣΟΚ.


Παναγιώτης Δουδωνής: Θα εκλεγεί δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης

Εκτίμησε ότι ο Στέλιος Αγγελούδης θα εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου της προοδευτικής παράταξης, απάντησε πως στόχος μας ως ΠΑΣΟΚ είναι να φανεί η αυτόνομη φωνή μας.

«Μπορούμε να είμαστε ο αντίπαλος της ΝΔ σε βάθος 4ετίας», τόνισε.


Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγιώτη Δουδωνή στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής επικρατείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Παναγιώτης Δουδωνής, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με την αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε: «Δεν πρόκειται να θριαμβολογήσουμε, γιατί δεν υπάρχει και λόγος γι’ αυτό, αλλά είναι μια καλή επίδοση με κάποιες καλές εξελίξεις, όπως είναι ότι κ. Δούκας με 1,5-2 μήνες προεκλογική εκστρατεία και χωρίς να τον ξέρει πάρα πολύς κόσμος ως πολιτικό, έκανε έναν πολύ τίμιο και ωραίο αγώνα με τον οποίο κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Η συμμετοχή ήταν χαμηλή στον πρώτο γύρο που σημαίνει ότι αν καταφέρει να φέρει κόσμο στις κάλπες, μπορεί να έχουμε και κάποια έκπληξη, και αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος ο οποίος καταφέρνει να θέσει την ατζέντα δηλαδή τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, τα θέματα της μείωσης της θερμοκρασίας μέσα στην πόλη, των υποδομών, τα αντιπλημμυρικά μπορούν αν βάλεις μια τέτοια ατζέντα στις τοπικές εκλογές να πάρεις ένα πολύ καλό ποσοστό και να κοιτάξεις στα ίσια τη δυνατότητα να πάρεις και τον δήμο».

Για την κάθοδο Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Η υποψηφιότητα του κ. Αγγελούδη έχει αποκτήσει μια πολύ μεγάλη δυναμική. Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θέλει να κατέβει ανέπτυξε μια πολύ μεγάλη δυναμική φυσικά είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο έχει κόσμο από όλες τις παρατάξεις, είναι ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Αγγελούδης ο ίδιος προέρχεται από τον δικό μας χώρο».

«Θεωρώ ότι θα βγει δήμαρχος, διότι υπάρχει ιδεολογική συγγένεια και με τον τρίτο υποψήφιο, επιπλέον στον συνδυασμό του υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους χώρους, αλλά φυσικά ο κ. Αγγελούδης είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πάμε να οικειοποιηθούμε την επιτυχία του αλλά καταλαβαίνετε ότι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το χώρο μας και είναι επικεφαλής μιας προσπάθειας ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης είναι μια θετική εξέλιξη για εμάς».

Ερωτηθείς πως βλέπουν το σενάριο για ένα κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Εμείς θελήσαμε στις περιφερειακές εκλογές να φανεί η αυτόνομη φωνή μας, μπορούσαμε να κρυφτούμε πίσω από έναν αντάρτη της ΝΔ και να πούμε «πήραμε 30%» όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Αρναουτάκη.

Επιμένουμε στη στρατηγική της αυτονομίας στις περιφερειακές και παντού γιατί πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να είμαστε ο αντίπαλος της ΝΔ στο βάθος αυτής της τετραετίας. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε μια συζήτηση να «σκοτωθούμε» με το ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα είναι δεύτερος γιατί είναι μια συζήτηση η οποία δεν αφορά την κοινωνία με την έννοια ότι δεν κυβερνάει το δεύτερο κόμμα. Η στρατηγική μας είναι η στρατηγική της αυτονομίας αλλά αυτονομία δεν σημαίνει και περιχαράκωση δηλαδή το ΠΑΣΟΚ πάντα μεγάλωνε διευρυνόμενο με ιδέες και απόψεις».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η θέση του κ. Σπίρτζη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές θα βρει θετικό έδαφος στο ΠΑΣΟΚ, είπε: «Καταρχάς νομίζω ότι δεν βρίσκει θετικό έδαφος στο ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική μας είναι η λογική της αυτονομίας του χώρου, αυτό όμως δεν σημαίνει περιχαράκωση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοιχτεί στις ιδέες και της Αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου».

«Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να πάρει ένα ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο στις ευρωεκλογές από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές τις προηγούμενες, αυτό σημαίνει ότι θα τον καταστήσει κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης. Πρέπει να πάρουμε εμείς ένα καλό ποσοστό και νομίζω ότι αν το πάρουμε θα είμαστε και δεύτερη δύναμη», πρόσθεσε.