Πολύ σημαντική ρωγμή στο προφίλ της κυβέρνησης το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας.

Ο Απόστολος Πάνας επισήμανε πως η σημαντική νίκη του ΠΑΣΟΚ δείχνει τη μεγάλη δυναμική του κόμματος στην αυτοδιοίκηση.

*Διαβάστε εδώ: Χάρης Δούκας: Ο καθηγητής με το όραμα για μία ''πράσινη Αθήνα'' - Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

Ακόμα, σημείωσε πως αποδοκιμάστηκαν επιλογές της κυβέρνησης.


Ολόκληρη η συνέντευξη του Απόστολου Πάνα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, κος Απόστολος Πάνας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών 2023, είπε: «Ήταν μια πολύ σημαντική ρωγμή στο προφίλ της κυβέρνησης, το οποίο μέχρι τώρα πολιτικά στις εκλογικές διαδικασίες φαινόταν άτρωτο και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μια πάρα πολύ σημαντική νίκη όπου μετά από πολλά χρόνια δείχνει μια μεγάλη δυναμική στην αυτοδιοίκηση και αποδεικνύει και αναδεικνύει ότι το δεύτερο σημαντικό βήμα μετά τις εθνικές εκλογές δηλαδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές το βρίσκουν ακόμα πιο δυνατό καθώς πέρα από τη δεύτερη θέση που είχε πετύχει την προηγούμενη εβδομάδα μετά το δεύτερο γύρο 110 δήμοι θα έχουν δύναμη που προέρχεται από το χώρο μας. Και φυσικά η μεγάλη παρουσία του κ. Δούκα στην Αθήνα καθώς και η νίκη του κ. Αγγελούδη ένα στέλεχος προερχόμενο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και φυσικά και η περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύουν και αναδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον μπορεί να μιλάει για μια σημαντική νίκη σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Σίγουρα η άμεση υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα στην περίπτωση του κ. Δούκα από τον κ. Ζαχαριάδη είναι απόλυτα εκτιμητέα και έχει παίξει ρόλο τώρα το αν δεν πήγαν κάποιοι ψηφοφόροι να ψηφίσουν είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, το κύριο όμως μήνυμα είναι ότι αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά αποδοκιμάστηκαν και επιλογές της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Το ΠΑΣΟΚ από τις τελευταίες εθνικές εκλογές που είχε μια αύξηση των ποσοστών του έβαλε δύο σημαντικούς εκλογικούς σταθμούς στην περαιτέρω πορεία του, ο ένας ήταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ο άλλος ήταν οι ευρωεκλογές. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελειώνουν με ένα πολύ θετικό πρόσημο, θα πρέπει να δημιουργήσει τα δεδομένα ανατροπής τουλάχιστον ως προς την προσδοκία την οποία μπορεί να παράγει συνολικά στους πολίτες της χώρας ότι πλέον μπορεί να είναι εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία θα μπορέσει στις επόμενες εθνικές εκλογές να παράγει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα και να αποτελέσει τον αντίπαλο της ΝΔ. Θεωρώ ότι το πρώτο μήνυμα δόθηκε στις εθνικές εκλογές, το δεύτερο crash test των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι θετικό, το τρίτο αφορά τις ευρωεκλογές όπου νομίζω ότι εκεί μπορεί να ολοκληρωθεί όλη αυτή η προσπάθεια», συμπλήρωσε.