Για τις διοργανώσεις και τις συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο κλειστό πλέον ΟΑΚΑ, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

«Εάν δεν έχει ανοίξει, δεν θα γίνει η συναυλία των Coldplay. Είναι απλό. Θα υπάρξει μια διευθετήση. Προέχει η ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο υπουργός Αθλητισμού θα πει να ανοίξει με μια προϋπόθεση. Θα υπάρξουν υπογραφές από τους υπευθύνους που θα λένε ότι υπάρχει ασφάλεια στα στέγαστρα του Καλατράβα», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.


Γιάννης Βρούτσης: Το κλείσιμο του ΟΑΚΑ ήταν μια απόφαση δύσκολη

Παράλληλα, ανέφερε πως το κλείσιμο του ΟΑΚΑ «ήταν μια απόφαση δύσκολη, ήταν μια πολιτική απόφαση» και υπογράμμισε πως «θα κάνουμε τα πάντα να επαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ κάτω υπό δημόσιο χαρακτήρα, το συντομότερο δυνατό».

Σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα ανοίξει το ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο, ανέφερε πως «ο χρονικός ορίζοντας είναι ότι το ποδηλατοδρόμιο, με βάση το ΤΑΙΠΕΔ, μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο 2024. Για το ΟΑΚΑ θα μιλήσω όταν πάρω την υπογεγραμμένη μελέτη από το τεχνικό επιμελητήριο».

Τέλος, υποστήριξε ότι κανένα αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει χωρίς στατική άδεια και πυροπροστασία.