Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο β' γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, με αφορμή την ακύρωση του debate, έκανε λόγο για "απαξίωση προς όλους τους πολίτες", καθώς και για "αλλαζονική" στάση τού εν ενεργεία δημάρχου της πόλης.

"Ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης απαξίωσε όλους τους συνδυασμούς και πρώτιστα όλους τους πολίτες, αρνούμενος επιδεικτικά να παραστεί σε όλα τα debates όπου είχε προσκληθεί προεκλογικά. Με την αλαζονική του στάση επέλεξε να απέχει από τις συζητήσεις που διοργάνωσαν το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, η ΕΣΗΕΜ-Θ, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, φοβούμενος την ένδεια των επιχειρημάτων και την πλήρη απουσία του έργου του", ανέφερε αρχικά στην ανακοίνωσή του.

«Ο μόνιμα κρυπτόμενος από τους πολίτες δήμαρχος έφτασε στο σημείο να ακυρώσει το debate ακόμα και στον ελεγχόμενο από τον ίδιο χώρο της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, με δικαιολογίες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου πολίτη», σχολίασε ακόμη ο Στέλιος Αγγελούδης.

Αγγελούδης κατά Ζέρβα: "Ξεπεράσατε κάθε όριο χυδαιότητας"

Και συνέχισε ο κ. Αγγελούδης λέγοντας: «Η αναφορά σας σε "χώρο και χρόνο ουσίας" ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Σας έπιαναν το «"χώρο και το χρόνο" οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι, κύριε Ζέρβα; Είστε ο ορισμός της αντιδημοκρατικότητας και της αλαζονείας. Πάει πολύ να μας κουνάτε εσείς το δάχτυλο. Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό και τη σύγχυση στην οποία βρίσκεστε από το βράδυ της Κυριακής. Οι δημότες μάς έκριναν όλους και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αποφάσισε πως είστε ένας κακός δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη».

Ολοκληρώνοντας την ολομέτωπη επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Στέλιος Αγγελούδης είπε: «Η στάση μας σήμερα ορίζεται από την αξιοπρέπεια μας, από τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες εμείς πορευόμαστε διαχρονικά. Αρχές που με διάφορους τρόπους προσπαθείτε να διαβάλετε. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορό σας, κύριε Ζέρβα.

Ο λόγος είναι τώρα στους πολίτες, να επιλέξουν ποιος δήμαρχος μπορεί να ξανακάνει τη Θεσσαλονίκη μας ανθρώπινη, καθαρή, πράσινη, ευρωπαϊκή, ασφαλή».