Πλέει προς την ελευθερία του... ο βουλευτής της Ζωής Κωνστανοπουλου Μιχάλης Χουρδάκης Α' Θεσσαλονίκης, καθώς τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

Οι λόγοι αφορούν την «εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Να σημειωθεί πως ο κ. Χουρδάκης που είχε προταθεί για αντιπρόεδρος του κόμματος σε πολλές επιτροπές είχε διαφωνήσει με τους προέδρους.





Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μιχάλης Χουρδάκης ανακοίνωσε πως δεν παραδίδει την έδρα του, λέγοντας ότι «θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων».

Σε ανακοίνωσή του, ο Μιχάλης Χουρδάκης αναφέρει: Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή».

Και καταλήγει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής: «Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων».