Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στις 10:00, θα επισκεφθεί την Πλατεία Βικτωρίας μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιο, Κώστα Μπακογιάννη.

Στις 19:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τρίπολη όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Μητσοτάκης: Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη και πριν αναχωρήσει για την Αρκαδία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει του ΚΥΣΕΑ, στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ της οποίας θα προεδρεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι ο συντονισμός ενεργειών και η αξιολόγηση της κατάστασης στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η εκτίμηση πιθανών επιπτώσεων για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, σχεδιασμός θα γίνει και για το μέτωπο της προστασίας των συνόρων. Ουδείς μπορεί να θεωρήσει απίθανο το ενδεχόμενο μέλη της Χαμάς να προσπαθήσουν να διαφύγουν από την περιοχή και στο πιθανό δρομολόγιό τους να βρεθεί η Ελλάδα. Στο παρελθόν, αυτό είχε συμβεί με τρομοκράτες του ISIS που είχαν αιματοκυλήσει το Παρίσι.

Στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα παρευρεθούν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.