Τον προγραμματισμό τους για την επόμενη 5ετία για τον Δήμο Αθήνας ξεδίπλωσαν οι δύο «μονομάχοι» της επόμενης Κυριακής, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας στο  debate στην ΕΡΤ. Το debate Μπακογιάννη και Δούκα είχε απ΄ όλα ακόμη και κάποιες  άβολες στιγμές.

Διαβάστε επίσης: Η άβολη στιγμή του Χάρη Δούκα κατά τη διάρκεια του debate (Βίντεο)

Στο debate των μονομάχων ωστόσο για το μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, μετράνε τα πάντα, αλλά κυρίως οι τοποθετήσεις και οι λύσεις που προτείνει ο κάθε υποψήφιος και ίσως όχι τόσο η γοητεία των λόγων του. Στο αποψινό debate, ο κ. Δούκας έκανε μια προσπάθεια για να πείσει για το θέμα του κυκλοφοριακού ζητήματος στην Αθήνα.
Ωστόσο, μάλλον … μπέρδεψε περισσότερο τους τηλεθεατές και λιγότερο τους διαφώτισε. «Πρέπει όπως συμβαίνει σε άλλες πρωτεύουσες να διώξουμε τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης ανέφερε στην αρχή του debate ο υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Δούκας και 20 λεπτά αργότερα υποστήριξε ότι εάν εκλεγεί θα ανοίξει τη Βασιλίσσης Όλγας ξανά στην κυκλοφορία και στα αυτοκίνητα».

Διαβάστε επίσης: Debate για τον δήμο Αθηναίων: Μπακογιάννης: "Κάμερες σε 750 σημεία στην Αθήνα" - Δούκας: "Δεν είναι προτεραιότητά μου"

Θα έχει ενδιαφέρον σίγουρα να δει κανείς πώς θα μπορούσε στην πράξη να γίνει αυτό σε έναν δήμο όπως την Αθήνα. Ίσως χρειαζόταν περισσότερες διευκρινίσεις από τον κ. Δούκα το συγκεκριμένο σημείο της απάντησής του.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, στο debate που πραγματοποιήθηκε  στην ΕΡΤ, ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αναμετρήθηκαν σε επτά θεματικές ενότητες . Τον συντονισμό έκανε ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους για τον Δήμο Αθηναίων απεύθυναν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.