Δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη φέρεται να εξελέγη η Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία είναι γνωστή ως δικηγόρος του αρχιτρομοκράτη της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ έλαβε 1.247 ψήφους την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, με την παράταξη να λαμβάνει ποσοστό 6,1%. 

Ιωάννα Κούρτοβικ: Όταν κατηγορούσε τα θύματα της "17Ν" που χαρακτήριζαν δολοφόνο τον Κουφοντίνα

Η Ιωάννα Κούρτοβικ, κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε κατηγορήσει τις οικογένειες των θυμάτων της «17Ν» ότι υβρίζουν τον Κουφοντίνα όταν τον λένε… δολοφόνο και είχε υποστηρίξει ότι «η λογική που στιγματίζει τον παραβάτη και τον θέλει εφ’ όρου ζωής εκτός της κοινωνίας είναι μεσαιωνική».

Μάλιστα, η Ιωάννα Κούρτοβικ απαιτούσε να διαταχθεί η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό εν είδει… προειδοποίησης για διασάλευση της δημόσιας τάξης, ασκώντας πίεση στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα. Επρόκειτο για την περίοδο που ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκβίαζε την ελληνική πολιτεία με απεργία πείνας και οργανώνονταν μαζικές πορείες προκειμένου να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας.  

Μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης της ιστοσελίδας thepressproject, η Ιωάννα Κούρτοβικ έλεγε: «Έχουμε υποβάλει αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει αυτός να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, ο νόμος τού δίνει αυτό το δικαίωμα, για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας, ή για λόγους δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής». Προσέθετε, δε, ότι «θα εκτεθεί η χώρα διεθνώς, θα βρεθούμε στον κατάλογο των χωρών όπως η Τουρκία».

Στην ίδια παρέμβασή της, η Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωνε ότι «ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν χούντα», προσθέτοντας ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια φίμωση του λόγου.

Την Τετάρτη, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, η παράταξη Παπαδάκη-Κούρτοβικ «πανηγύρισε» ότι με το ποσοστό 6,1% που πέτυχε, σπάζοντας το όριο του 3% και μπαίνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, καταφέρνει «να εκφράσει την οργή για τα εγκλήματα της Ν.Δ. και την ελπίδα ενός κόσμου της Αριστεράς…».

Ιωάννα Κούρτοβικ: Η ανακοίνωση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα

Ο Μπακογιάννης, παρά τον καλπονοθευτικό νόμο του Βορίδη, απέτυχε να φτάσει το 43% και να αρπάξει τη Δημαρχία σε μια πόλη που μόνο μια μειοψηφία του 30% ψήφισε.

Η οργή για τις καταστροφές και τις αποτυχίες της Ν.Δ. φτάνει να οδηγεί σε αποστασιοποίηση και αποχή ψηφοφόρους της Δεξιάς. Ταυτόχρονα, η λευκή πετσέτα αντί για αντιπολίτευση, με την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ να βαθαίνει και μετά την εκλογή Κασσελάκη στέλνει κόσμο απογοητευμένο επίσης στην αποχή. Τροφοδοτεί όμως και την άνοδο σε άλλα τμήματα της αριστεράς, όπως τη Λαϊκή Συσπείρωση και τη Ριζοσπαστική-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, που συμμετείχε με το ενωτικό σχήμα της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα και υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη.

Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα στο 6,1% με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη έσπασε το όριο του 3% του κόφτη, που επέβαλε ο Βορίδης, καταφέρνοντας να εκφράσει την οργή για τα εγκλήματα της Ν.Δ. αλλά και την ελπίδα ενός κόσμου της Αριστεράς που αναζητεί εναλλακτική λύση στην κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.